Ξεχάστε τα δίκτυα 5G. Έρχεται το 10G Wi-Fi

Wi-Fi

Τι δίκτυα 5G και πράσινα άλογα, ετοιμαστείτε για το επόμενης γενιάς Wi-Fi που θα γίνει διαθέσιμο μέσα στο 2015 και θα προσφέρει ταχύτητες μεταφορών έως και 10Gbps με ένα αρκετά μεγαλύτερο εύρος από τα τωρινά πρότυπα της τεχνολογίας.

Η Quantenna Communications ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ένα νέο τσιπ που θα είναι ικανό να υποστηρίξει το λεγόμενο ’10G Wi-Fi’. Η αρχιτεκτονική της εταιρείας θα επιτρέψει την ανάπτυξη μιας πληθώρας νέων εφαρμογών και συσκευών αποτελώντας παράλληλα ένα σημαντικό πρότυπο στις Wi-Fi συσκευές υψηλής απόδοσης του μέλλοντος.

Ειδικά με την όπως φαίνεται ευρεία αποδοχή του βίντεο 4Κ (και μεγαλύτερων) σε εφαρμογές στο σπίτι είναι αναγκαία η υλοποίηση και η υιοθέτηση ενός γρηγορότερου προτύπου μεταφοράς δεδομένων. Έχοντας δεδομένο ότι η Quantenna ήδη προσφέρει υλικό σε εταιρείες όπως η AT&T, Swisscom, Telefonica κτλπ είναι αρκετά πιθανόν να δούμε το 10G Wi-Fi πολύ σύντομα στους καταναλωτές.

[via Quantenna]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.