Έρχονται τα Blu-ray discs χωρητικότητας 100GB για την Ultra HD εποχή

blu-ray

Με τον καταιγισμό τηλεοράσεων Ultra HD και την παραγωγή υλικού σε ανάλυση 4K, λογικό είναι να δημιουργηθούν και τα κατάλληλα "μέσα αποθήκευσης" για την κάλυψη των νέων αναγκών. Έτσι, μαθαίνουμε έστω ανεπίσημα ότι οι κατασκευαστές οπτικών δίσκων έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν δισκάκια Blu-ray 4K τριπλής επίστρωσης (triple-layer) χωρητικότητας 100GB.

Η αποκάλυψη έγινε από τη Singulus στην ιστοσελίδα Techradar, παρά το γεγονός ότι η Blu-ray Disc Association δεν έχει ανακοινώσει τίποτα επίσημο. Ωστόσο, αναφέρεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα γνωρίζουμε ποιο θα είναι το επίσημο αναβαθμισμένο Blu-ray format.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την τριπλή επίστρωση, οι κατασκευαστές ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο συμπίεσης δεδομένων που επιτρέπει την αποθήκευση 33GB ανά επίστρωση (33GB/layer) αντί 25GB (γι' αυτό είναι εφικτή η δημιουργία δίσκου Blu-ray 100GB).

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι Sony και Panasonic έχουν ξεκινήσει συνεργασία για τη δημιουργία νέου προτύπου που θα επιτρέπει αποθήκευση 300GB σε ένα οπτικό δίσκο.

Loading