Amazon: Δίνει $10 σε όσους δεχτούν να μοιραστούν το αποτύπωμα της παλάμης τους

Η Amazon μπορεί να έχει μπει στο στόχαστρο της ΕΕ για παραβίαση των κανόνων GDPR, με την κατηγορία πως παραβιάζει την ιδιωτικότητα των χρηστών, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να ετοιμάζει νέες μεθόδους αγορών που εμπλέκουν ακόμη πιο προσωπικά δεδομένα σε σχέση με το ιστορικό πλοήγησης.

Συγκεκριμένα, η Amazon έχει αποκαλύψει από πέρυσι πως ετοιμάζει μια τεχνολογία αναγνώρισης και σάρωσης της παλάμης έτσι ώστε οι πελάτες των φυσικών καταστημάτων της να πραγματοποιούν πληρωμές με αυτόν τον τρόπο. Τώρα είναι έτοιμη να υλοποιήσει την ιδέα της και μάλιστα είναι διατεθειμένη να προσφέρει $10 σε κάθε χρήστη που θα δεχθεί να μοιραστεί μαζί της το αποτύπωμα της παλάμης του (φυσικά με άμεση σύνδεση στον Amazon λογαριασμό του).

Η εταιρεία αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να προσφέρει έναν πιο υγιεινό εναλλακτικό τρόπο ανέπαφων πληρωμών, αλλά δεν ξεκαθαρίζει τι σκοπεύει να κάνει με αυτά τα δεδομένα στην πορεία. Σημειώνει, επίσης, ότι το αποτύπωμα της παλάμης μένει αποθηκευμένο για πάντα στους servers της εκτός αν ο χρήστης επιλέξει να διαγράψει τα δεδομένα του ή δεν χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο πληρωμής για 2 χρόνια.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το κοινό θα στηρίξει την Amazon σε αυτή τη βιομετρική μέθοδο πληρωμών, αλλά και αν θα προκύψουν αντιδράσεις από τις αρμόδιες αρχές προστασίας της Ιδιωτικότητας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading