Ameca: Το ανθρωπόμορφο ρομπότ με τις απίστευτα αληθοφανείς εκφράσεις προσώπου

Η Engineered Arts σχεδίασε και κατασκεύασε το ανθρωπόμορφο ρομπότ Ameca, το οποίο παρουσιάστηκε σε ένα video να κάνει πολλές ανθρώπινες εκφράσεις στο πρόσωπο του, όπως είναι εκείνες της έκπληξης, της στεναχώριας και της χαράς.

Στο video, η Ameca φαίνεται να «ξυπνάει», καθώς στο πρόσωπό της φαίνεται ένας συνδυασμό σύγχυσης και απογοήτευσης, όταν ανοίγει τα μάτια της. Στη συνέχεια, η Ameca αρχίζει να κοιτάζει τα χέρια της, ανοίγει το στόμα της και σηκώνει τα φρύδια της, δείχνοντας έκπληκτη. Στο τέλος του video χαμογελάει και απλώνει το χέρι της προς την οθόνη.

Η Engineered Arts ανέφερε ότι η Ameca δεν είναι σε θέση να περπατήσει, αν και θα επιθυμούσε να της παράσχει αυτή την ικανότητα κάποια στιγμή, όπως επίσης είπε ότι δεν λειτουργεί, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης.


Παράλληλα, η εταιρεία ανέπτυξε ακόμα ένα άλλο ρομπότ, εν ονόματι Mesmer, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατες σαρώσεις πραγματικών ανθρώπων για να δώσει στο ρομπότ την ακριβή δομή των οστών, την υφή του δέρματος και τις ρεαλιστικές εκφράσεις του προσώπου. Σε ένα video που δημοσιεύτηκε, ο Mesmer κάνει επίσης πολλές εκφράσεις οι οποίες φαίνονται ακόμα πιο πειστικές, δεδομένου ότι αυτό το ρομπότ έχει πιο ζωντανά χαρακτηριστικά δέρματος και προσώπου από ό,τι η Ameca.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[EngineeredArts]

Loading