Έχει πολλή μεγάλη πέραση τελευταία ο όρος “Netflix για Games“, καθώς μετά τη Microsoft που επιθυμεί να προσφέρει κάτι τέτοιο με το Project xCloud, έρχονται τώρα στη δημοσιότητα αναφορές που θέλουν και την Apple να κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τις φήμες, η Apple βρίσκεται σε αρχικό στάδιο δημιουργίας μιας συνδρομητικής υπηρεσίας για video games, η οποία θα προσφέρει στον χρήστη πρόσβαση στον κατάλογο της με μια μηνιαία συνδρομή. Δεν έχει γίνει γνωστό τι είδους παιχνίδια θα είναι αυτά, αν δηλάδη θα πρόκειται αποκλειστικά για mobile games (αποφέρουν μερικά δισεκατομμύρια έσοδα κάθε χρόνο στο App Store) ή αν θα επεκταθεί και σε πιο σοβαρούς τίτλους.

Επειδή βρισκόμαστε σε πολύ αρχικό στάδιο, δεν αποκλείεται το project να μείνει απλά στο συρτάρι. Παρόλα αυτά, δύο πηγές κάνουν λόγο για πρόθεση της Apple να μπει και στον ρόλο του εκδότη έτσι ώστε να αποκομίζει μεγαλύτερα κέρδη από το 30% της προμήθειας που παίρνει σήμερα.

Για πιο ασφαλή συμπεράσματα θα περιμένουμε μερικές εβδομάδες και δεν αποκλείεται να έχουμε κάτι επίσημο στο συνέδριο WWDC 2019 το καλοκαίρι.

[via]

Advertisements