Project xCloud: Θα είναι το Netflix για video games λέει η Microsoft

Από τον περασμένο Οκτώβριο και την παρουσίαση της υπηρεσίας game streaming Project xCloud είχαμε να ακούσει κάτι καινούργιο από τη Microsoft, αλλά οι πρόσφατες δηλώσεις του CEO της εταιρείας, Satya Nadella, αποδεικνύουν ότι έχει πάρει την υπόθεση πολύ σοβαρά.

Όπως αναφέρει το Business Insider, ο Nadella αποκάλυψε πως στο εσωτερικό της Microsoft συζητούν για το Project xCloud χαρακτηρίζοντάς το ως το "Netflix για video games", αφού πρακτικά ο gamer θα μπορεί να παίζει από οποιαδήποτε συσκευή (κονσόλες, PCs, smartphones, tablets).

Επιπλέον, πιστεύει ότι η Microsoft έχει το πλεονέκτημα απέναντι σε παρόμοιες υπηρεσίες άλλων εταιρειών λόγω της μεγάλης βιβλιοθήκης διαθέσιμων τίτλων και του προγράμματος Xbox Play Anywhere που επιτρέπει στους gamers των Xbox One και Windows PCs να παίζουν μαζί.

Για αυτόν τον λόγο, η Microsoft επενδύει πολύ στην ενίσχυση του δικού της studio με την εξαγορά των Ninja Theory, Compulsion Games, Playground Games, Obsidian Entertainment, InXile και Undead Labs μόνο την προηγούμενη χρονιά, ενώ ίδρυσε και το The Initiative.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθούν αυτές οι game streaming υπηρεσίες, καθώς επενδύουν σε παρόμοια projects η Google (Project Stream), η Verizon, η EA (Project Atlas) και η Amazon.

[via]

Loading