Apple: Πληροφορίες ότι θα πάρει αποκλειστικά το πρώτο stock της TSMC σε επεξεργαστές 3nm

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας παλεύουν να εξασφαλίσουν το απαραίτητο hardware για να καλύψουν την ζήτηση των μελλοντικών συσκευών τους και ειδικά για την Apple μαθαίνουμε πως ετοιμάζεται να κλείσει αποκλειστικά για δικό της λογαριασμό το αρχικό απόθεμα επεξεργαστών της TSMC που θα αναπτυχθούν σε κλίμακα 3nm μέσα στο 2023.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα DigiTimes, η Apple επιθυμεί να είναι απόλυτα έτοιμη για το λανσάρισμα της σειράς iPhone 15 το φθινόπωρο, η οποία λογικά θα φέρει νέα άλματα σε απόδοση και ενεργειακή διαχείριση με το νέο A17 Bionic chip σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά που είναι κατασκευασμένη σε κλίμακα 5nm.

Ούτως ή άλλως, η Apple λογίζεται ως ο πιο premium πελάτης της TSMC διότι πληρώνει περισσότερα από τους υπόλοιπους για να έχει την απόλυτη προτεραιότητα στην διαδικασία μαζικής παραγωγής, με διάφορες αναφορές να κάνουν λόγο για πληρωμές ύψους $20,000 ανά wafer, το οποίο περιλαμβάνει εκατοντάδες επεξεργαστές.

Προφανώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο μεγάλο θα είναι αυτό το αρχικό απόθεμα και για πόσο καιρό θα κρατήσει αυτή η αποκλειστικότητα. Η παραγωγή στα 3nm θα καλύψει τόσο την κατασκευή των A17 Bionic chips, όσο και αυτή των M3 chipsets για τα νέα Mac που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024.

Η TSMC αναφέρει ότι οι βελτιώσεις των 3nm chips σε σύγκριση με τα 5nm chips θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές, ίσως και μεγαλύτερες απ’ ό,τι αρχικά υπολόγιζαν. Να σημειωθεί, όμως, ότι και οι άλλοι κατασκευαστές chipsets (Qualcomm, Intel, MediaTek) έχουν ανακοινώσει πως θα περάσουν στην εποχή των 3nm, αλλά κανείς τους δεν θα προλάβει να είναι έτοιμος μέσα στο 2023.

[via]

Loading