Η RIM μετονομάζεται σε BlackBerry και αποκαλύπτει το νέο λειτουργικό BlackBerry 10 [Videos]

RIM σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε την μετονομασία της εταιρείας σε BlackBerry καθώς και το BlackBerry 10, τη νέα μεγάλη αναβάθμιση του mobile λειτουργικού συστήματος της εταιρείας που αναμένεται να ανταγωνιστεί τα iOS, Android και Windows Phone.

H προσέγγιση του BlackBerry 10 έχει ως κύριο στόχο την απλότητα, αμεσότητα και κοινωνικότητα για ανθρώπους που εκτιμούν το αληθινό multitasking. Τo BlackBerry πάει ένα βήμα παραπέρα προσφέροντας ασφαλή επικοινωνία και μία πλατφόρμα πραγματικού χρόνου.

Το BlackBerry Flow είναι η πρόταση της εταιρείας στο multitasking όπου για παράδειγμα μπορεί να βλέπετε ένα βίντεο στο YouTube και με ένα swipe να εμφανίζετε το BlackBerry Hub για να διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις σας. Εκεί μπορείτε, επίσης, να έχετε πρόσβαση σε όλα σας τα κοινωνικά δίκτυα, όπως Twitter και Facebook, πέρα από το BBM και e-mail, και όλα αυτά μόνο με χειρονομίες αφής.

Το νέο πληκτρολόγιο αφής διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα πρόβλεψης επιτρέποντας στον χρήστη να «πετάξει» λέξεις από το πληκτρολόγιο στην οθόνη. Προσφέρει, ακόμα, υποστήριξη για άλλες γλώσσες με εύκολη πρόσβαση και υπόσχεται την καλύτερη εμπειρία στο γράψιμο από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα.

Το BlackBerry Balance επιτρέπει στον χρήστη να διατηρεί ξεχωριστά δύο «προφίλ»: ένα για την εργασία και ένα για προσωπική χρήση. Το προφίλ ενεργοποιείται ουσιαστικά με μια απλή χειρονομία και αυτόματα οι εφαρμογές εργασίας για παράδειγμα διαχωρίζονται από τις υπόλοιπες.

Το ΒlackBerry Messenger αναβαθμίζεται με ακόμα περισσότερες λειτουργίες προσθέτοντας τη δυνατότητα πραγματοποίησης φωνητικών και βίντεο κλήσεων απευθείας μέσα από το BBM. Επίσης, θα έχετε τη δυνατότητα να μοιραστείτε την οθόνη σας σε πραγματικό χρόνο με κάποιον άλλον χρήστη χάριν στη λειτουργία BlackBerry Screenshare.

Μια νέα εφαρμογή της εταιρείας είναι το BlackBerry Remember με την οποία μπορείτε να επισημάνετε e-mails, σημειώσεις, φωτογραφίες κτλπ σε μια κεντρική τοποθεσία. Υποστηρίζει, μάλιστα, συγχρονισμό με την υπηρεσία Evernote!

Το Story Maker, άλλη μια νέα εφαρμογή, επιτρέπει τη δημιουργία ροών με επικόλληση φωτογραφιών ή βίντεο. Με απλά λόγια θα μπορείτε να δημιουργήσετε slideshows με φωτογραφίες, captions, μουσική κτλπ.

Loading