BlackBerry: Η άνοδος και η πτώση της πάλαι ποτέ κραταιάς RIM έγινε ταινία!

Όσοι μας διαβάζετε από τις πρώτες ημέρες που άνοιξε τις πύλες του το Techgear.gr το 2009, θα θυμάστε ότι εκείνες τις εποχές ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της Τεχνολογίας και των smartphones ήταν η Research in Motion (RIM), δηλαδή η εταιρεία πίσω από τα BlackBerry smartphones.

Από τότε τα πράγματα άλλαξαν άρδην και η πάλαι ποτέ κραταιά RIM έχει μείνει μια μακρινή ανάμνηση, καθώς δεν κατάφερε να προσαρμοστεί γρήγορα στις νέες εποχές προκειμένου να παραμείνει έστω ανταγωνιστική απέναντι στις Apple και Samsung, αλλά και στις ανερχόμενες (τότε) κινέζικες δυνάμεις.

Η ιστορία της RIM παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές πλευρές και γι’ αυτό ένα ανεξάρτητο studio (η IFC Films) αποφάσισε να την μετατρέψει σε κινηματογραφική παραγωγή βασισμένη στο βιβλίο Losing the Signal: The Untold Story Behind the Extraordinary Rise and Spectacular Fall of BlackBerry των Jacquie McNish και Sean Silcoff.

Στο πρώτο trailer βλέπουμε τους συνιδρυτές της RIM, Douglas Fregin και Mike Lazaridis, να προσπαθούν να πείσουν τον επενδυτή Jim Balsillie να χρηματοδοτήσει το περίφημο BlackBerry πίσω στο 1996, με τον τελευταίο να λέει το ναι παίρνοντας στα χέρια του το 50% της εταιρείας. Το BlackBerry κατάφερε να σημειώσει τεράστιες πωλήσεις χάριν στο φυσικό πληκτρολόγιο και το προηγμένο software που αναβαθμιζόταν τακτικά, ειδικά στον επιχειρηματικό τομέα, αλλά στην ταινία θα φτάσουμε και στην εποχή όπου το iPhone γίνεται μια πραγματική απειλή που θα καταποντίσει τις πωλήσεις της RIM.

Στο BlackBerry πρωταγωνιστούν στους κύριους ρόλους οι Mike Johnson στον ρόλο του Douglas Fregin, Jay Baruchel (Mike Lazaridis) και Glenn Howerton (Jim Balsillie). Ο Mike Johnson συνυπογράφει το σενάριο με τον Matt Miller και σκηνοθετεί. Αναμένεται στους κινηματογράφους στις 12 Μαΐου 2023.

Loading