BlackBerry: Αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις, όπως η πώληση της εταιρείας

 BlackBerry

Δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον της BlackBerry (πρώην RIM) αφού η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει εναλλακτικές στρατηγικές συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης, κοινοπραξίας ή άλλης συνεργασίας. Επικεφαλής της επιτροπής έχει τεθεί ο Timothy Dattels και συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι CEO Thorsten Heins, Barbara Stymiest, Richard Lynch και Bert Nordberg

«Το τελευταίο χρόνο η διοίκηση έχει επικεντρωθεί στο λανσάρισμα της πλατφόρμας BlackBerry 10 και BES 10, διασφαλίζοντας μια ισχυρή οικονομική θέση και αξιολογώντας την καλύτερη δυνατή προσέγγιση στην προσφορά μακροπρόθεσμης αξίας στους καταναλωτές και μετόχους», αναφέρει ο Dattels. «Δεδομένης της σημαντικότητας και δύναμης της τεχνολογίας μας, και της εξελισσόμενης βιομηχανίας και του ανταγωνιστικού τοπίου θεωρούμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εξερευνήσουμε  εναλλακτικές στρατηγικές».

Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι απλώς πολύ αργά για την BlackBerry που δεν κατάφερε να παραμείνει σχετική όταν έπρεπε και μπορούσε να πάρει το μερίδιο από τo iOS και Android με διαφορετική στρατηγική. Είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να πείσει η εταιρεία τους καταναλωτές αλλά και τους developers ότι η πλατφόρμα της είναι βιώσιμη - είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η Microsoft άλλωστε με το Windows Phone και Surface tablets.

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι κανείς δεν εγγυάται ότι η πρωτοβουλία αυτή θα περιλαμβάνει σίγουρα μια συναλλαγή. Δηλαδή, το χειρότερο δυνατό σενάριο: η αναγνώριση του τέλματος και η αδυναμία εύρεσης διεξόδου που θα οδηγήσει αναμφίβολα στη διάλυση.

[via BlackBerry]

Loading