Έχει αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον για τη Σελήνη τα τελευταία χρόνια με πολλές διαστημικές υπηρεσίες να πραγματοποιούν ή να προετοιμάζονται για νέες εξερευνήσεις στο δορυφόρο της Γης.

Από αυτή τη "μάχη" δεν θέλει να λείψει η Blue Origin του Jeff Bezos (Amazon), ο οποίος αποκάλυψε τη δική τους σεληνάκατο με ονομασία Blue Moon και ένα χρονοδιάγραμμα για πραγματοποίηση αποστολής στη Σελήνη το 2024.

Ο Jeff Bezos τόνισε ότι μια μεγαλύτερη έκδοση του Blue Moon θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πλήρωμα μαζί με φορτίο, να φιλοξενήσει έως 4 rovers και να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα εκτόξευσης μικρών δορυφόρων γύρω από τη Σελήνη.

Εκτός από το Blue Moon, ο Bezos παρουσίασε και ένα μοντέλο αυτών των rovers, όπως επίσης και έναν νέο κινητήρα με ονομασία BE-7 που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη συγκεκριμένη σεληνάκατο. Η Blue Origin εργάζεται επάνω στην κατασκευή του Blue Moon εδώ και τρία χρόνια, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει η πρώτη δοκιμή για το BE-7.

Επιπλέον, στην παρουσίαση έγινε κουβέντα και για την τεχνολογία του πυραύλου New Shepard και του προωθητήρα New Glenn, με τον Bezos να παραδέχεται ότι τους βοήθησαν πολύ στη δημιουργία του Blue Moon.

Θα κλείσουμε με την παρακάτω δήλωση του Jeff Bezos:

Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στη Σελήνη. Αυτή τη φορά για να μείνουμε. Πιστεύω ότι εάν καταφέρουμε να πάμε στη Σελήνη και να στήσουμε μια αποικία, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να επισκεφθούμε κάποτε τον πλανήτη Άρη.


[via]

Advertisements
1 comment

Comments are closed.