Boston Dynamics: Πωλήθηκε έναντι $917 εκατ. στη Hyundai Motors!

Για μια ακόμη φορά η Boston Dynamics αλλάζει ιδιοκτήτη. Η εταιρεία που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα ιδιαίτερα εξελιγμένα robots που κατασκευάζει είχε εξαγοραστεί από τη Google το 2013, στη συνέχεια πέρασε στα χέρια της Softbank (το 2017) και σήμερα μαθαίνουμε ότι η τελευταία την πούλησε στη Hyundai Motors για $917 εκατ.

Η Boston Dynamics είχε ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια για το ανθρωποειδές ρομπότ Atlas και εσχάτως για τα ρομπότ-σκύλο Spot που είναι διαθέσιμο ήδη για αγορά έναντι $75.000 (χρησιμοποιείται μάλιστα για τη ραδιοχαρτογράφηση του Chernobyl), αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχει καταφέρει να φέρει κέρδη στους ιδιοκτήτες της, τουλάχιστον όχι μέχρι σήμερα.

Αν η απόφαση της Google να την πουλήσει ήταν λογική, δεδομένης της “βιασύνης” της να βγάλει κέρδος από τα project της, η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε πως η Softbank θα αποφάσιζε να την πουλήσει τόσο σύντομα. Η Hyundai, πάντως, φημίζεται για τις επενδύσεις που πραγματοποιεί στον τομέα της Ρομποτικής και σε πρώτη φάση μοιάζει αρκετά ελπιδοφόρα η νέα εξαγορά για το μέλλον της Boston Dynamics. Ο χρόνος θα δείξει…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading