Spot: Το ρομπότ-σκύλος είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά με $74.500!

Τους τελευταίους μήνες είδαμε μερικές εφαρμογές του ρομπότ-σκύλου της Boston Dynamics, από βοηθό για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, μέχρι χωροφύλακα στα πάρκα της Σιγκαπούρης και…τσομπανόσκυλο στα βοσκοτόπια της Νέας Ζηλανδίας. Έγινε ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι η εταιρεία είναι πλέον σίγουρη για το προϊόν και από σήμερα, μάλιστα, ξεκινά και επίσημα την πώληση του έναντι $74.500 στις ΗΠΑ!

Η τιμή αυτή αντιστοιχεί στην έκδοση Spot Explorer που περιλαμβάνει το ρομπότ-σκύλο, δύο μπαταρίες, φορτιστή, tablet για τη διαχείριση του, θήκη για το ρομπότ, θήκη για την τροφοδοσία και πακέτα κώδικα Python για τα Spot APIs. Η αποστολή του γίνεται δωρεάν μέσα σε 6-8 εβδομάδες και οι πελάτες θα λαμβάνουν software updates όταν αυτά είναι διαθέσιμα.

Είναι μια ιστορική στιγμή για μια εταιρεία που ξεκίνησε ως spin-off μέσα από το MIT το μακρινό 1992 και μετά από μια ταραχώδη πορεία (πέρασε και από τα χέρια της Google), βρήκε την ηρεμία και τη στήριξη που χρειαζόταν στον όμιλο SoftBank για να μετουσιώσει σε εμπορικό προϊόν έστω ένα ρομπότ της. Στόχος της είναι να επεκταθεί διεθνώς από την επόμενη χρονιά και φυσικά να εκμεταλλευτεί εμπορικά και τις υπόλοιπες δημιουργίες της (Atlas, Handle).

So, it begins… shop.bostondynamics.com

[via]

Loading