BREAKING: Ακυρώθηκε οριστικά το MWC 2020!

Τόσο καιρό αποφεύγαμε να αναφερθούμε στις συνεχόμενες αποσύρσεις συμμετοχών κορυφαίων εταιρειών από το MWC 2020, με τη κρυφή ελπίδα ότι θα καταλαγιάσει η ιστορία με τον κορωνοϊό (COVID-19) και θα καταφέρουμε να δώσουμε για άλλη μια χρονιά το παρών στην έκθεση. Μάταια, όμως.

Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της διοργανώτριας GSMA και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που μας κοινοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες, οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών συνέχισαν να ακυρώνουν την παρουσία τους, οπότε, αναπόφευκτα φτάσαμε στην επίσημη ανακοίνωση της ακύρωσης του MWC 2020!

Μέχρι την ώρα της ανακοίνωσης είχαν αποσύρει τη συμμετοχή τους μεταξύ άλλων οι Nokia, LG, Ericsson, Amazon, Facebook, Cisco, Vodafone, Deutsche Telekom, Intel και Nvidia, ενώ οι Samsung, TCL και Xiaomi είχαν αποφασίσει να ακυρώσουν τα keynotes τους και να έχουν περιορισμένη παρουσία στο MWC 2020. Οι εταιρείες εύλογα θέλουν να προστατεύσουν τους εργαζόμενους τους και πολύ καλά έπραξαν.

Σύμφωνα με τον CEO της GSMA, κ. John Hoffman, η έξαρση του κορωνοϊού καθιστά ανέφικτη την διεξαγωγή του MWC 2020 και γι’ αυτό πάρθηκε πριν από λίγο η μεγάλη (και πολύ σωστή θα πούμε) απόφαση. Να σημειωθεί ότι το MWC θα επιστρέψει στη Βαρκελώνη το Φεβρουάριο του 2021 και η GSMA θα επικεντρωθεί στα MWC Shanghai και MWC Los Angeles που είναι προγραμματισμένα για αργότερα μέσα στη χρονιά.

Σε ό,τι αφορά τις παρουσιάσεις νέων συσκευών που περιμέναμε από όλες τις εταιρείες, αναμένουμε ενημέρωση από την κάθε μία ξεχωριστά. Ήδη για αύριο 13 Φεβρουαρίου 2020 είναι προγραμματισμένη η online παρουσίαση του Xiaomi Mi 10 και η Sony έχει δεσμευτεί για αποκάλυψη των δικών της προϊόντων στις 24 Φεβρουαρίου 2020.

Loading