Μηχανικός αυτοκινήτων εφευρίσκει συσκευή για ασφαλέστερο τοκετό!

Μηχανικός αυτοκινήτων από τη Αργεντινή εφηύρε μια νέα πρωτοποριακή συσκευή με σκοπό να διευκολύνει και να καταστήσει ασφαλέστερη τη διαδικασία του τοκετού.

Odon-Device

Παρακολουθώντας ένα βιντεάκι στο YouTube για το πώς μπορείς να αφαιρέσεις το φελλό από ένα μπουκάλι κρασί, ο 59χρονος Jorge Odón είχε την ιδέα να δημιουργήσει ένα επικουρικό εργαλείο για τον τοκετό που να λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Αμέσως συγκέντρωσε όλα τα υλικά που χρειαζόταν και κατασκεύασε το εργαλείο του. Στη συνέχεια δοκίμασε την ιδέα του στην κουζίνα χρησιμοποιώντας μια γυάλινη κανάτα στο ρόλο της μήτρας, μια κούκλα στο ρόλο του βρέφους και μια υφασμάτινη σακούλα. Βλέποντας και πάλι το βιντεάκι με το φελλό και κάνοντας χρήση της συσκευής του, κατόρθωσε μέσα σε λίγη ώρα να απομακρύνει την κούκλα από την κανάτα.

Λίγες μέρες αργότερα τελειοποίησε τη συσκευή του και με τη βοήθεια ενός γυναικολόγου έφεραν στον κόσμο ένα παιδί.

Η τελική συσκευή αποτελείται από μια σακούλα πολυουρεθάνης που βρίσκεται μέσα σε ένα "μανίκι" το οποίο τοποθετείται γύρω από το κεφάλι του βρέφους. Η σακούλα φουσκώνει έτσι ώστε το μωρό να μη διατρέχει κίνδυνο πνιγμού και ο γιατρός μπορεί να τραβήξει το κεφάλι του έξω με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εγκρίνει και επίσημα τη συσκευή η οποία μέχρι σήμερα έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερους από τριάντα τοκετούς. Πέρα από ασφαλέστερη σε σύγκριση με τις παραδοσιακές βεντούζες και κουτάλες που χρησιμοποιούνται κατά τον τοκετό και οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν διάφορες επιπλοκές, η νέα συσκευή είναι πολύ εύκολη στη χρήση (απαιτεί ελάχιστη εκπαίδευση) και πολύ οικονομική στην κατασκευή (περίπου $50).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εφεύρεση του Αργεντίνου μηχανικού αναμένεται να μειώσει τις καισαρικές και να σώσει πολλά βρέφη στις αναπτυσσόμενες χώρες.

[via]
Loading