14χρονοι μαθητές δημιούργησαν προφυλακτικό που αλλάζει χρώμα όταν εντοπίσει ΣΜΝ

condoms-art

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δημιουργία προχώρησαν τρεις 14χρονοι μαθητές του Isaac Newton Academy στο Essex (Αγγλία), η οποία μπορεί να αποδειχθεί επαναστατική για την προστασία από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ).

Νέα επικάλυψη για προφυλακτικά προστατεύει 100% από HIV και αφροδίσια νοσήματα

Πρόκειται για το προφυλακτικό S.T.EYE, το οποίο αλλάζει χρώμα αν ο ενσωματωμένος αισθητήρας του εντοπίσει βακτήρια που σχετίζονται με ΣΜΝ, και μάλιστα διαφορετικό χρώμα για κάθε ασθένεια (π.χ. χλαμύδια, κονδηλώματα, σύφιλη κλπ.). Για τη δημιουργία τους, έλαβαν το βραβείο TeenTech για την καλύτερη καινοτομία στον τομέα της Υγείας.

Επιστήμονες κατασκευάζουν το πρώτο προφυλακτικό από γραφένιο!

Σύμφωνα με τον Daanyaal Ali, έναν από τους τρεις μαθητές μαθητών,

"Δημιουργήσαμε το S.T.EYE προτείνοντας έναν νέο τρόπο για τον εντοπισμό ΣΜΝ, έτσι ώστε να βοηθήσουμε περισσότερο τις μελλοντικές γενιές. Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα καθιστούσε τον εντοπισμό των ΣΜΝ πιο εύκολο, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν τα μέτρα τους και να είναι πιο υπεύθυνοι στις πράξεις τους"

Είναι βέβαιο ότι θα κινήσει το ενδιαφέρον των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει κάτι τέτοιο στην αγορά.

[via]

Loading