Επιστολή του Τσέχου Προέδρου προς την Ελλάδα για την υπόθεση των συλληφθέντων developers

Επιστολή στον Κάρολο Παπούλια απηύθυνε ο Πρόεδρος της Τσεχίας Václav Klaus προκειμένου να επανεξετάσει την υπόθεση των δύο Τσέχων developers που τον περασμένο Σεπτέμβριο συνελλήφθησαν στη Λήμνο με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Στην βιντεοκάμερα τους βρέθηκαν βιντεοσκοπημένα στρατόπεδα και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού, οι ίδιοι όμως υποστήριξαν ότι σκοπός τους ήταν να εμπλουτίσουν τα γραφικά του παιχνιδιού 'Arma 3' που διαδραματίζεται στη Λήμνο. Η επιστολή έχει ως εξής:

"Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στην υπόθεση των δύο Τσέχων πολιτών που συνελλήφθησαν στην Ελλάδα με την κατηγορία της κατασκοπείας. Η υπόθεση είναι πολύ ευαίσθητη στη χώρα αλλά και σε εμένα τον ίδιο ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας. Η τύχη των πολιτών μας οπουδήποτε στον κόσμο είναι πολύ σημαντική για εμάς.

Δεν αμφιβάλλω ότι οι αρχές της Ελλάδας θα χειριστούν το ατυχές αυτό ζήτημα αμερόληπτα και δε θέλω σε καμία περίπτωση να επέμβω στο έργο τους.

Θα ήθελα να ζητήσω από εσάς, κ. Πρόεδρε, να εξετάσετε την υπόθεση πολύ προσεκτικά δεδομένων των άριστων σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.

Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ειμαι απολύτως σίγουρος ότι οι ελληνικές αρχές θα εγγυηθούν στους κατηγορουμένους όλα τα δικαιώματα τους κατά την αναζήτηση της δικαιοσύνης."

[via Polygon]

Loading