Provenance: Ακόμη ένας emulator έρχεται στο App Store με υποστήριξη για SEGA, Atari και PlayStation!

Λίγο μετά τη χαλάρωση των προδιαγραφών της Apple για το App Store που επιτρέπουν πλέον τη δημοσίευση των emulators ρετρό παιχνιδιών στο App Store για τις πλατφόρμες iOS και tvOS, βλέπουμε σιγά σιγά να αυξάνονται οι επιλογές που εμφανίζονται στο App Store. Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε ο Delta emulator, ενώ τώρα οι δημιουργοί του Provenance multi-platform emulator ετοιμάζουν τη δική τους είσοδο.

Σε ένα email που απέστειλε στην ιστοσελίδα iMore, ο επικεφαλής του project Provenance, Joseph Mattiello, δήλωσε ότι η ομάδα του εργάζεται για μια νέα έκδοση του emulator για iPhone. Σημειώνει, επίσης: "Πρέπει να διερευνήσω αυτούς τους νέους κανόνες πριν από μια οριστική υποβολή στο App Store και να βελτιώσω ορισμένα θέματα που αφορούν την ποιότητα χρήσης. Επίσης, πρέπει να αλλάξω κάποια πράγματα για να συμμορφωθώ με τους κανόνες του App Store, όπως η αναφορά του όρου «beta»"

Ο Delta emulator περιορίζει τους χρήστες στο να παίζουν παιχνίδια από τα NES, SNES, Nintendo 64, Game Boy (Color), Game Boy Advance και Nintendo DS, αλλά η κατάσταση με το Provenance είναι λίγο διαφορετική. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Provenance είναι ένας multi-platform emulator που μπορεί να εξομοιώσει παιχνίδια από δημοφιλείς κονσόλες όπως το NES, το SNES, το Game Boy, το Nintendo 64 και το Nintendo DS, ακόμα και παιχνίδια Atari, Sega και PlayStation. Η ομάδα επιβεβαίωσε επίσης ότι εργάζεται για την υποστήριξη του SEGA Dreamcast, του Sony PlayStation 2 και άλλων.

Ωστόσο, ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι θεωρείται παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων αν κατεβάζετε τίτλους παιχνιδιών της SEGA, της Sony και της Nintendo, ακόμη και αν τους κατέχετε, ειδικά για τα παιχνίδια της Nintendo. Έτσι, για να χρησιμοποιήσετε παιχνίδια από αυτές τις πλατφόρμες στο Provenance, θα πρέπει να αναζητήσετε δωρεάν και indie games που είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο.

Ο Mattiello και η ομάδα του εργάζονται πάνω στο Provenance από το 2016 και ο emulator είναι ήδη διαθέσιμος μέσω του AltStore και άλλων μεθόδων παράλληλης φόρτωσης, όμως απαιτεί από τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν έναν λογαριασμό προγραμματιστή της Apple, κάτι που δεν είναι μια επιλογή, στην οποία θα κατέφευγε ένας κανονικός χρήστης απλά για την εγκατάσταση μιας εφαρμογής.

Δεν έχει διευκρινιστεί πότε ο Provenance θα κάνει το ντεμπούτο του στο App Store, καθώς ο Mattiello δεν ήταν ξεκάθαρος σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας.

[via]

Loading