up_icon
devolo Featured

devolo Magic 2: Unboxing / Review / Giveaway

12 Δεκεμβρίου 2018 Vasilis Ananiadis

devolo Magic 2: Unboxing / Review / Giveaway
" data-medium-file="https://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2018/12/techgear_badge-2-e1544798891898.jpg?fit=150%2C167&ssl=1" data-large-file="https://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2018/12/techgear_badge-2-e1544798891898.jpg?fit=150%2C167&ssl=1" class="lazyload" src="//cdn.techgear.gr/techgear/img/placeholder.png" alt="techgear_badge editor's choice" width="150" height="167" data-recalc-dims="1" data-image="kn4f6pnuk6zb" data-src="https://www.techgear.gr/wp-content/uploads/2018/12/techgear_badge-2-e1544798891898.jpg?resize=150%2C167&ssl=1">

Οι Powerline Adapters αξιοποιούν την οικιακή καλωδίωση ρεύματος για να μεταφέρουν ταυτόχρονα με το ηλεκτρικό ρεύμα και δεδομένα. Με τη χρήση 2 προσαρμογέων μπορούμε να δημιουργήσουμε μία γέφυρα επικοινωνίας δεδομένων, επεκτείνοντας έτσι το οικιακό μας δίκτυο.

Αν αναρωτιέστε λοιπόν πως μπορείτε να έχετε Internet σε μέρη του σπιτιού σας όπως π.χ ο επάνω όροφος, ή το υπόγειο σας ή το απομακρυσμένο δωμάτιο σας όπου δεν φτάνει το Internet από το WiFi router σας, η λύση ακούει στο όνομα devolo Magic.

H devolo είναι γνωστή εδώ και χρόνια αποτελώντας την Νο1 λύση σε θέματα οικιακής δικτύωσης. Με το devolo Magic 2 το οποίο έχουμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε, η εταιρεία αναβαθμίζει τα προϊόντα της σε νέα επίπεδα με μέγιστες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων στα 2.400 Mbps, σε γραμμές μήκους έως και 500 μέτρα!

ΝΑΙ. 2400 Mbps!

Το devolo Magic 2 διαθέτει νέα γενιά επεξεργαστών σύμφωνα με το πρότυπο G.hn, επιτυγχάνοντας για πρώτη φορά μέγιστες ταχύτητες μέχρι και 2.400 Mbps αντί για τα 1.200 Mbps που προσφέρονταν μέχρι σήμερα.

Αυτό το καθιστά ως το ταχύτερο προϊόν Powerline στην αγορά με εμάς τους χρήστες να γευόμαστε τα οφέλη μίας καλύτερης εμπειρίας στη χρήση multimedia εφαρμογών όπως το streaming 4Κ βίντεο, τη μεταφορά μεγάλων αρχείων σε κάποιο εξωτερικό δικτυακό δίσκο (NAS) ή στο Cloud και φυσικά και στα απαιτητικά online games.

Η εγκατάσταση των νέων προσαρμογέων του devolo Magic 2 είναι υπόθεση λίγων λεπτών.

Plug & Play.

Απλά συνδέουμε τον πρώτο προσαρμογέα με το καλώδιο LAN στο router, και τον τοποθετούμε στην πρίζα. Στη συνέχεια, τοποθετούμε στην πρίζα του άλλου δωματίου μας τον 2ο προσαρμογέα και αυτόματα, χωρίς να κάνουμε τίποτα άλλο, οι 2 συσκευές ανταλλάσσουν μεταξύ τους ένα μοναδικό αναγνωριστικό ασφαλείας και συνδέονται μεταξύ τους. Τόσο απλά! Πλέον έχουμε δημιουργήσει ένα εσωτερικό δίκτυο μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης του χώρου μας!

Η εγκατάσταση μπορεί να είναι εξαιρετικά απλή, ωστόσο η εταιρεία έχει φροντίσει να δώσε σε κυκλοφορία και μία εφαρμογή για smartphones με την ονομασία devolo Home Network. Η εφαρμογή προσφέρει αναλυτικά βήματα της διαδικασίας για όποιον δεν αισθάνεται σίγουρος και θα χρειαστεί μία τυπική βοήθεια. Θεωρούμε πως το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών δε θα χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσει μιας και όπως είδαμε η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη, ωστόσο καλό είναι που υπάρχει και αυτή η extra βοήθεια και ας παραμείνει αχρείαστη.

Όλοι οι ασύρματοι προσαρμογείς της σειράς Magic προσφέρουν υψηλού επιπέδου Mesh-WiFi και είναι εξοπλισμένοι με νέες δυνατότητες και λειτουργίες:

Η λειτουργία “Fast Roaming" εξασφαλίζει ότι όλοι οι WiFi clients, όπως τα smartphones και τα tablets, είναι πάντα συνδεδεμένοι στο ισχυρότερο σημείο ασύρματης πρόσβασης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν οι χρήστες μετακινούνται από δωμάτιο σε δωμάτιο με τις φορητές συσκευές τους παρακολουθώντας λόγου χάρη streaming ενός video.

H λειτουργία "Airtime Fairness" εξυπηρετεί και WiFi clients υψηλότερης ταχύτητας κατά προτεραιότητα. Έτσι, οι παλαιότερες συσκευές WiFi οι οποίες ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για μια λήψη δεν στέκονται εμπόδιο στις πιο σύγχρονες συσκευές.

Το ενσωματωμένο σύστημα "Band Steering" διασφαλίζει ότι όλοι οι WiFi clients έχουν εκχωρηθεί αυτόματα στο καλύτερο ασύρματο κανάλι και στη βέλτιστη συχνότητα. Χωρίς καμία άλλη παραμετροποίηση εκ μέρους μας.

Η Devolo κυκλοφορεί 2 κατηγορίες προϊόντων: τα devolo Magic 1 και τα devolo Magic 2. Αμφότερα, είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις LAN και WiFi.

Τα WiFi μοντέλα είναι διαθέσιμα ως Single adapters (μονή συσκευασία), ως Starter Kits (με δύο adapters), καθώς και Multiroom Kits (με τρεις adapters). Τα LAN μοντέλα είναι διαθέσιμα ως Single adapters (μονή συσκευασία) και ως Starter Kits (με δύο adapters).

Το devolo Magic 1 WiFi Starter Kit είναι το entry-level kit για τη νέα αυτή σειρά προϊόντων και είναι διαθέσιμο ξεκινώντας από 149,90 ευρώ. Η συνιστώμενη τιμή λιανικής για το high-end devolo Magic 2 WiFi Starter Kit είναι 199,90 ευρώ.

Τιμές πώλησης devolo Magic 1

  • devolo Magic 1 LAN Single adapter €64.90
  • devolo Magic 1 LAN Starter Kit €119.90
  • devolo Magic 1 WiFi Single adapter €99.90
  • devolo Magic 1 WiFi Starter Kit €149.90
  • devolo Magic 1 WiFi Multiroom Kit €239.90

Τιμές πώλησης devolo Magic 2

  • devolo Magic 2 LAN Single adapter €79.90
  • devolo Magic 2 LAN Starter Kit €149.90
  • devolo Magic 2 WiFi Single adapter €129.90
  • devolo Magic 2 WiFi Starter Kit €199.90
  • devolo Magic 2 WiFi Multiroom Kit €299.90

Όλοι οι προσαρμογείς devolo Magic έχουν μια κοινή πτυχή: Η ενσωματωμένη πρίζα ηλεκτρικού ρεύματος, εξασφαλίζει ότι δεν σπαταλιέται άσκοπα καμία θέση. Τα νέα μοντέλα devolo Magic είναι συμβατά με όλους τους routers, αλλά όχι με HomePlugAV adapters.

Giveaway

Για να συμμετέχετε στην κλήρωση για το devolo Magic 2 WiFi Starter KIT και τον extra προσαρμογέα devolo Magic 2 WiFi Single adapter κάντε subscribe στο κανάλι Tech/POV στο YouTube και αφήστε το σχόλιο σας. Ένας τυχερός/ή θα κληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου και το όνομα του/της θα ανακοινωθεί σε αυτό εδώ το ποστ.

Καλή σας επιτυχία.

Update: Η νικητήτρια του διαγωνισμού η οποία κληρώθηκε μέσα από διαδικτυακό εργαλείο YouTube Random Comment Picker είναι η "Katherine Strange" η οποία πρέπει να επικοινωνήσει εντός 7 ημέρων στο info @ techgear . gr για να κανονιστεί η παράδοση του δώρου της. Σε περίπτωση που η νικήτρια δεν ανταποκριθεί εντός επτά (7) εργασίμων ημερών, ή δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να λάβει το δώρο, η συμμετοχή της ακυρώνεται και θα ακολουθήσει εκ νέου κλήρωση.

Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

Έρευνα devolo 2023: «Το gaming στην Ελλάδα»

15 Μαΐου 2023 Techgear Team

H devolo, ηγέτιδα εταιρεία προϊόντων WiFi, ανακοινώνει την έναρξη διεξαγωγής έρευνας με θέμα: «Το gaming στην Ελλάδα». Το gaming, αποτελεί μία ασχολία πολλών ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους το ...

devolo: Η ισχυρή απόδοση στο gaming προϋποθέτει ισχυρή απόδοση δικτύου

28 Μαρτίου 2023 Techgear Team

Οι Gamers είναι fans της γρήγορης σύνδεσης. Είτε πρόκειται για videogames τα οποία έχουν αγοράσει και είναι κατάλληλα για τις συσκευές gaming, είτε για παιχνίδια στο κινητό, είτε για τα πιο πρόσφατα blockbuster...

Ασφαλές WiFi: Προστατέψτε το οικιακό σας δίκτυο με devolo

22 Φεβρουαρίου 2023 Techgear Team

H online σύνδεση έχει γίνει για όλους μία αυτονόητη διαδικασία της καθημερινότητας. Πλέον οι περισσότερες συσκευές που διαθέτουμε στο σπίτι μας, από την τηλεόραση μέχρι και την ηλεκτρική σκούπα, απαιτούν ...

WiFi επόμενης γενιάς με τα νέα devolo Magic 2 WiFi 6 Mesh Kit

30 Μαρτίου 2022 Techgear Team

Η υπερσύγχρονη ψυχαγωγία στο σπίτι είναι τόσο καλή όσο και το WiFi του σπιτιού. Η devolo, με έδρα το Άαχεν, παρουσιάζει τώρα δύο νέα mesh kit για την τέλεια αναβάθμιση του WiFi με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες ...

Έρευνα devolo: To WiFi εξίσου σημαντικό όπως το νερό και το ρεύμα στο σπίτι

03 Δεκεμβρίου 2021 Techgear Team

H devolo Greece πραγματοποίησε έρευνα όπου επαγγελματίες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την τηλεργασία. Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου του 2021, με τη συνεργασία ...

devolo Magic 2 WiFi 6 Review: Δίνει τέλος στα προβλήματα με το Internet και το WiFi

29 Νοεμβρίου 2021 Christos Elpidis

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που προέκυψαν κατά την περίοδο του εγκλεισμού στο σπίτι λόγω της πανδημίας, ειδικά τους πρώτους μήνες, ήταν η ανάγκη να εξυπηρετηθούν όλα τα μέλη της οικογένειας με το υπάρχον ...

devolo Magic 2 WiFi 6: Το πρώτο Powerline adapter στον κόσμο με WiFi 6!

11 Νοεμβρίου 2021 Techgear Team

Με το Magic 2 WiFi 6, η devolo παρουσιάζει τον πρώτο Powerline adapter στον κόσμο με WiFi 6. Σε αυτή τη συσκευή, που αποτελεί τη νεότερη ναυαρχίδα της εταιρείας, οι ειδικοί της devolo στην οικιακή δικτύωση, ...

Hands-On με το devolo Mesh WiFi 2

27 Απριλίου 2021 Vasilis Ananiadis

H devolo είναι γνωστή εδώ και χρόνια αποτελώντας την Νο1 λύση σε θέματα οικιακής δικτύωσης. Με το devolo Mesh WiFi 2 το οποίο έχουμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε, η εταιρεία αναβαθμίζει τα προϊόντα της...

devolo Mesh WiFi 2: Γρήγορο και αδιάλειπτο Internet σε όλο το σπίτι

03 Φεβρουαρίου 2021 Techgear Team

Η devolo ειδικός στη δικτύωση, βγάζει κόκκινη κάρτα στο αδύναμο WiFi και χάρη στα νέα Mesh WiFi 2. Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στην καινοτομία του mesh WiFi και της τεχνολογίας G.hn που χρησιμοποιούνται ως ...

Έρευνα: Οι δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης σε καιρούς lockdown

18 Ιανουαρίου 2021 Vasilis Ananiadis

H devolo Greece σε συνεργασία με το InfoKids.gr, πραγματοποίησε έρευνα όπου γονείς κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την τηλεκπαίδευση. Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και τέλος ...

Loader
please wait
techgear_icon