Η Disney πήρε και τον πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας Hulu

Ούτε μήνας δεν πέρασε από τότε που έγινε γνωστό ότι η Disney σκοπεύει να εξαγοράσει το ποσοστό του NBC από την υπηρεσία Hulu, έτσι ώστε να γίνει το απόλυτο αφεντικό της και να την προωθήσει - προσαρμόσει όπως γνώμονα φυσικά το καλό της επερχόμενης υπηρεσίας Disney+.

Απ' ό,τι φαίνεται, η Disney ήρθε τελικά σε συμφωνία με το δίκτυο NBCUniversal για να πάρει στα χέρια της το υπόλοιπο 33% σε μια "δίκαιη τιμή", η οποία θα ξεκινήσει από $27.5 δισ.! Η εξαγορά θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2024.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η Disney θα έχει τον πλήρη έλεγχο του Hulu αλλά με αστερίσκο το ποσοστό του Comcast που φτάνει το 21%. Το δίκτυο Comcast, βέβαια, έχει παραδώσει τη διαχείριση της πλατφόρμας στη Disney με τον όρο να διατηρήσει το ποσοστό της και το δικαίωμα να προσφέρει το Hulu στην πλατφόρμα Xfinity X1 του NBCUniversal μέχρι το 2024 (γι' αυτό θα ολοκληρωθεί η εξαγορά τότε).

Μένει να δούμε πως θα αποφασίσει να διαχειριστεί και το Hulu η Disney, αν και για αρχή το πιθανότερο είναι ότι θα το ενσωματώσει με έξτρα συνδρομή στο Disney+.

[via]

Loading