DOGE-1: Ανακοινώθηκε η πρώτη αποστολή στη Σελήνη πληρωμένη με...dogecoin

Η Geometric Energy Corporation (GEC) ανακοίνωσε την αποστολή του DOGE-1 στη Σελήνη. Πρόκειται για το πρώτο εμπορικό ωφέλιμο φορτίο στην ιστορία που πληρώθηκε εξ ολοκλήρου με DOGE και θα εκτοξευθεί με τη βοήθεια ενός πυραύλου Falcon 9 της SpaceX.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην επίσημη ανακοίνωση της,

Έχοντας χρησιμοποιήσει το κρυπτονόμισμα DOGE για μια συμφωνία αυτού του μεγέθους, οι GEC και SpaceX θεμελιώνουν το DOGE ως το μέσο για εμπορικές συναλλαγές στον τομέα του Διαστήματος. Η αποστολή αυτή θα αποτελέσει την πρώτη εφαρμογή των κρυπτονομισμάτων πέρα από τα όρια της Γης και θα θέσει τους κανόνες για το διαπλανητικό εμπόριο.

Στο πλαίσιο της αποστολής που είναι προγραμματισμένη για το πρώτο τρίμηνο του 2022, η SpaceX θα μεταφέρει έναν δορυφόρο cubesat βάρους 40kg, ενώ στο φορτίο συμπεριλαμβάνεται εξοπλισμός με αισθητήρες και κάμερες για την παρακολούθηση της Σελήνης.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το DOGE, πρόκειται για ένα κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε ως “τρολιά” για το Bitcoin και η τιμή του ήταν μηδαμινή για πολλά χρόνια. Τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως, το μέγιστο troll που λέγεται Elon Musk κατάφερε να απογειώσει την αξία του απλά με ένα tweet και πλέον φτάσαμε στο σημείο να πληρώνονται αποστολές στη Σελήνη…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[PR]

Loading