Δοκιμές για μηνύματα που αυτοκαταστρέφονται σε WhatsApp και Instagram

Στο πλαίσιο της γενικότερης στροφής της για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών, η Facebook πειραματίζεται ήδη με την ενσωμάτωση της δυνατότητας αυτόματης διαγραφής των μηνυμάτων των χρηστών στις εφαρμογές - υπηρεσίες WhatsApp και Instagram.

whatsapp-selfdestruct-3.jpg

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα WABetaInfo, η τελευταία beta έκδοση του WhatsApp (version 2.20.83/2.20.84) περιλαμβάνει την ενότητα “Delete Messages” στις ιδιωτικές συνομιλίες των χρηστών, προσφέροντας την επιλογή για αυτόματη διαγραφή των μηνυμάτων με χρονικό όριο από 1 ώρα έως 1 χρόνο. Αφότου την ενεργοποιήσει ο χρήστης, τότε δίπλα στο μήνυμα θα εμφανίζεται το εικονίδιο του ρολογιού που θα υποδηλώνει ότι “αυτό το μήνυμα θα αυτοκαταστραφεί” (που έλεγε και ο Quimby…).

whatsapp-selfdestruct-2.jpg

Σε ό,τι αφορά το Instagram, η γνωστή developer-ερευνήτρια Jane Manchun Wong ανακάλυψε στον κώδικα της εφαρμογής τη δυνατότητα να εξαφανίζεται το μήνυμα σου μόλις ο παραλήπτης φύγει από το παράθυρο της συνομιλίας σας. Η ίδια αναφέρει ότι είναι μάλλον απίθανο να εφαρμοστεί η αυτοκαταστροφή των μηνυμάτων σε αυτήν τη μορφή, αλλά είναι γεγονός ότι γίνονται πειραματισμοί και στο Instagram.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση για αυτές τις λειτουργίες, επομένως, δεν αποκλείεται να μείνουν σε φάση δοκιμής για αρκετό καιρό.

[via]

Loading