Η Γη και η Σελήνη μαζί στην ίδια φωτογραφία σε μια απίστευτη λήψη από το διαστημικό σκάφος OSIRIS-REx

Το διαστημικό σκάφος OSIRIS-REx της NASA βρίσκεται καθ' οδόν για τον αστεροειδή Bennu, απ' όπου θα επιχειρήσει να συλλέξει ένα δείγμα από την επιφάνεια του για να μελετηθεί από τους επιστήμονες με την προσδοκία να δώσει απαντήσεις για τον σχηματισμό των πλανητών, το πως ξεκίνησε η ζωή και πότε μπορεί ένας αστεροειδής να γίνει απειλητικός για τη Γη.

Η εκτόξευση του έγινε τον Σεπτέμβριο του 2016 και αναμένεται ότι θα μπει σύντομα σε τροχιά γύρω από τον Bennu, όπου θα παραμείνει για περίπου 2 χρόνια με σκοπό να τον χαρτογραφήσει και να εντοπίσει τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές του. Έπειτα, θα επιχειρήσει τρεις "βουτιές" στην επιφάνειά του για να συλλέξει ένα δείγμα περίπου 60 γραμμαρίων και θα επιστρέψει πίσω στις 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Μέχρι τότε, όμως, το OSIRIS-REx έχει όλο τον χρόνο για να τραβά πανέμορφες φωτογραφίες, όπως αυτή που βλέπετε παραπάνω με τη Γη και τη Σελήνη στο ίδιο κάδρο. Ουσιαστικά, πρόκειται για σύνθεση εικόνας από 3 φωτογραφίες του διαστημικού σκάφους, οι οποίες έγιναν στις 2 Οκτωβρίου 2017 από απόσταση 5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων μακριά από τη Γη.

[via]

Loading