Πριν από μερικές ημέρες ο Elon Musk αποκάλυψε ότι το Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμή του πυραύλου Falcon Heavy, έναν από τους ισχυρότερους που έχουν κατασκευαστεί ποτέ και κλειδί για το μελλοντικό ταξίδι στον πλανήτη Άρη. Αυτή τη φορά, ο Musk επιστρέφει με ένα animation video που μας παρουσιάζει το ιδανικό σενάριο της εκτόξευσης του.

Όπως θα δείτε, στόχος της SpaceX είναι να επιστρέψουν πίσω με επιτυχία οι τρεις προωθητικοί πύραυλοι Falcon 9 που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση στον Falcon Heavy για να διαφύγει της ατμόσφαιρας της Γης, δεδομένου ότι θα μπορεί να κουβαλήσει 63.5 τόνους φορτίου. Οι δύο πρώτοι αφήνουν την κεντρική μονάδα ταυτόχρονα, ενώ ο τρίτος τη συνοδεύει για λίγο ακόμα και στη συνέχεια επαναπροσεδαφίζεται και αυτός.

Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί εκθετικά το κόστος πραγματοποίησης τέτοιων αποστολών, μιας και οι πύραυλοι Falcon 9 θα επαναχρησιμοποιούνται σε επόμενες αποστολές. Ο Musk δεν παρέλειψε, βέβαια, να τονίσει ότι πολλά μπορούν να πάνε στραβά σε μια τέτοια επιχείρηση και ότι η μετάβαση από έναν μεμονωμένο πύραυλο Falcon 9 στο σύστημα των τριών πυραύλων που υποστηρίζουν τον Falcon Heavy είναι τρομακτικά δύσκολη.

Ο Νοέμβριος είναι κοντά, πάντως, και θα παρακολουθήσουμε την προσπάθεια με τεράστιο ενδιαφέρον.

Advertisements