Ερευνητής UFO παρουσίασε στο Κογκρέσο δύο «μη ανθρώπινα» πτώματα

Ερευνητής που ασχολείται με την πιθανή ύπαρξη αγνώστου ζωής, παρουσίασε στο Κογκρέσο στο Μεξικό δύο "μη ανθρώπινα πτώματα", όπως ισχυρίστηκε. Συγκεκριμένα, ο Jaime Maussan που είναι γνωστή τηλεοπτική περσόνα στη χώρα του και "ουφολόγος" όπως αυτοπροσδιορίζεται, παρουσίασε σε Επιτροπή δύο μορφές που όπως είπε, ανασύρθηκαν από ένα ορυχείο στο Κούσκο του Περού. Μάλιστα, κατέθεσε ενόρκως, όπως μεταδίδει η El Pais, ενώ η συνεδρίαση μεταδόθηκε από το κανάλι του Κογκρέσου.

"Πρόκειται για πτώματα που απολιθώθηκαν σε ορυχείο", ανέφερε, τονίζοντας πως δεν μπορεί ακόμη να απαντήσει στο ερώτημα αν είναι εξωγήινοι ή όχι. Δήλωσε πάντως πως "δεν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος".

Στη δημόσια ακρόαση, ο κ. Maussan έδειξε σε αξιωματούχους των ΗΠΑ και σε μέλη της μεξικανικής κυβέρνησης πολλά βίντεο με "UFO και άγνωστα αντικείμενα", πριν αποκαλύψει τα υποτιθέμενα πτώματα εξωγήινων που έχουν τρία δάχτυλα το καθένα.

Όπως μεταδίδει ο Independent, ο ουφολόγος ισχυρίστηκε πως τα δείγματα που παρουσίασε είχαν μελετηθεί από επιστήμονες στο Αυτόνομο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Μεξικού (UNAM) που κατάφεραν να αντλήσουν στοιχεία DNA, καταλήγοντας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πάντα, πως πάνω από το 30% του DNA των δειγμάτων ήταν "άγνωστης προέλευσης". Παρουσίασε δε και ακτινογραφίες των ευρημάτων, αναφέροντας πως είχαν "αυγά και εμφυτεύματα" και πως είναι "1.000 ετών".

Ο Ryan Graves, πρώην πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, παρακολούθησε την ακρόαση του Jaime Maussan. Ο ίδιος νωρίτερα φέτος είχε ενημερώσει το Κογκρέσο των ΗΠΑ "για την απειλή που συνιστούσαν άγνωστα εναέρια φαινόμενα για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ". Να σημειωθεί βέβαια πως ο Maussan είχε ισχυριστεί και το 2017 πως είχε ανακαλύψει πέντε "εξωγήινες μούμιες" στο Περού, που αργότερα αποδείχθηκε πως ήταν μουμοποιημένα παιδιά.

"Το κοινό έχει δικαίωμα να γνωρίζει για τη μη ανθρώπινη τεχνολογία και τις μη ανθρώπινες οντότητες. Μιλάμε για ένα θέμα που ενώνει την ανθρωπότητα, δεν μας χωρίζει. Δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το απέραντο σύμπαν, θα πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτή την πραγματικότητα" είπε τώρα ο Maussan στο μεξικανικό Κογκρέσο, ενώ φυσικά οι ισχυρισμοί του θα ελεγχθούν εκ νέου. Όπως άλλωστε σημειώνει στο εκτενές της ρεπορτάζ η El Pais, η όψη των ευρημάτων του Maussan φέρουν χαρακτηριστικά πτηνών.

Οι ακροάσεις στις ΗΠΑ

Η ακρόαση στο Μεξικό έρχεται ως συνέχεια των σχετικών ακροάσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, όπου είχε μιλήσει πρώην αναλυτής ΑΤΙΑ ενώπιον εκπροσώπων του Υπουργείου Άμυνας τον περασμένο Ιούλιο. Στην κατάθεσή του, ο Ντέιβιντ Γκρας, υποστήριξε ότι η αμερικανική κυβέρνηση διατηρεί τουλάχιστον ένα εξωγήινο σκάφος, το οποίο συνετρίβη στη Γη. Ανέφερε δε ότι γνωρίζει ανθρώπους "οι οποίοι επλήγησαν επαγγελματικά και σωματικά" από τις προσπάθειες της κυβέρνησης να συγκαλύψει όσα γνωρίζει για τα UFO.

Οι ισχυρισμοί του πρώην στελέχους του Πενταγώνου είχαν προκαλέσει πολιτική καταιγίδα τον Ιούνιο, οδηγώντας την -υπό ρεπουμπλικανική προεδρία- αρμόδια επιτροπή, να διατάξει επείγουσα έρευνα. Ο Γκρας δήλωσε ότι του ζητήθηκε το 2019 από τον επικεφαλής μιας κυβερνητικής ομάδας εργασίας για τα UAPs να εντοπίσει όλα τα άκρως απόρρητα προγράμματα που σχετίζονται με την αποστολή της ομάδας εργασίας. Εκείνη την εποχή, ο Γκρας είχε αποσπαστεί στο Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης, την υπηρεσία που διαχειρίζεται τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς από την επιτροπή εάν γνωρίζει τι εξωγήινο εξοπλισμό έχει περισυλλέξει το Πεντάγωνο, ο Γκρας είπε ότι έχει γνώση για την ύπαρξη συντριμμιών διαστημοπλοίων αλλά και σορών εξωγήινων πλασμάτων σε μυστικές αποθήκες του στρατού. Ο μάρτυρας παραδέχθηκε, όμως, ότι αντλεί αυτές τις πληροφορίες από διηγήσεις συναδέλφων του. Το Πεντάγωνο έχει διαψεύσει όλα τα παραπάνω. Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Σου Γκάου δήλωσε ότι οι ερευνητές δεν έχουν ανακαλύψει "καμία επαληθεύσιμη πληροφορία που να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς ότι υπήρξαν στο παρελθόν ή υπάρχουν σήμερα προγράμματα σχετικά με την κατοχή ή την αντίστροφη μηχανική εξωγήινων υλικών".

Σημειώνεται πως η αμερικανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί πλέον τον όρο UAP, δηλαδή "αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα", ως επίσημη θέση αντί για UFO.

[via NEWS247.gr]

Loading