Η Facebook διαμοιράστηκε τα δεδομένα των χρηστών με 52 εταιρείες

Ήταν άγνωστο μέχρι προσφάτως για το πως και με ποιους μοιράστηκε τα δεδομένα των χρηστών της η Facebook. Η εταιρεία όμως δημοσίευσε μία αναφορά 747 σελίδων, εξηγώντας αναλυτικά τις πολιτικές και τις συμφωνίες της υπηρεσίας, ως απάντηση στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Facebook μοιράστηκε πληροφορίες χρηστών με 52 επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και μεγαθηρίων από την Κίνα όπως οι Alibaba, Huawei, Lenovo και Oppo. Έκτοτε, η Facebook έχει τερματίσει την συνεργασία με 38 από αυτές τις εταιρείες, ενώ 7 ακόμη βρίσκονται στη σχετική λίστα και αναμένεται να σταματήσει η συνεργασία μαζί τους μέσα στον Ιούλιο.

Πάντως, αυτό που προκαλεί σάλο είναι πως η Facebook είχε δηλώσει τον Μάιο του 2015 πως περιόρισε την πρόσβαση των εταιρειών σε προσωπικά δεδομένα των χρηστών, κάτι που όπως φαίνεται από την πρόσφατη αναφορά ήταν ψέμα. Η εταιρεία φέρεται να συνέχισε το διαμοιρασμό προσωπικών δεδομένων με 61 προγραμματιστές λογισμικού και υλικού μετά τον Μάιο του 2015. Παρ’ όλα αυτά, η ίδια η εταιρεία είπε πως η συγκεκριμένη πρόσβαση ήταν μια "one-time" εξάμηνη επέκταση για να συμμορφωθούν με τη νέα πολιτική της υπηρεσίας, δίνοντας τους περισσότερο χρόνο.

Η αναφορά αυτή είχε ώς στόχο να απαντήσει όποια αναπάντητα ερωτήματα υπήρχαν τον τελευταίο καιρό για τις πολιτικές της εταιρείας όσον αφορά το διαμοιρασμό προσωπικών δεδομένων.

[via]

Loading