Google: Φόβος για την στροφή της Samsung στη μηχανή αναζήτησης Bing

Η Google έχει προαναγγείλει ότι σύντομα θα ενσωματώσει προηγμένα AI εργαλεία στη μηχανή αναζήτησης Google Search, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την επέλαση του Microsoft Bing που σημειώνει εκθετική άνοδο στην προτίμηση των χρηστών ελέω του Bing Chat που βασίζεται στο ChatGPT της OpenAI.

Η πρώτη απόπειρα με το Google Bard ήρθε στο προσκήνιο αρκετά νωρίτερα απ’ ό,τι θα έπρεπε, μιας και δεν ήταν σε καμία περίπτωση έτοιμο για το κοινό, ενώ τώρα ακούγεται έντονα πως θα ανακοινωθεί στο συνέδριο Google I/O 2023 μια ολοκαίνουργια μηχανή αναζήτησης βασισμένη στην Τεχνητή Νοημοσύνη με κωδική ονομασία Project Magi.

Η πρεμούρα της Google να προλάβει τους ανταγωνιστές της είναι ιδιαίτερα εμφανής και τα πράγματα φαίνεται ότι θα μπορούσαν να χειροτερέψουν επικίνδυνα για την εταιρεία σε περίπτωση που επαληθευτούν οι πληροφορίες που θέλουν τη Samsung να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Microsoft προκειμένου να προσφέρει στους χρήστες των συσκευών Galaxy ως προκαθορισμένη μηχανή αναζήτησης το Bing.

Για την ώρα έχει γίνει γνωστό ότι επάνω στο Project Magi εργάζονται πάνω από 160 προγραμματιστές, σχεδιαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Google. Αν καταφέρει να το υλοποιήσει μέχρι το φθινόπωρο και προχωρήσει σε ορισμένες «εκπτώσεις» προς όφελος της Samsung, τότε μάλλον δύσκολα η τελευταία θα στραφεί στη Microsoft. Από την άλλη, ίσως έφτασε ο καιρός για μια τεράστια αλλαγή στο πεδίο της αναζήτησης…

[via]

Loading