Google: Νέα αγωγή εναντίον της από 36 πολιτείες των ΗΠΑ σχετικά με το Google Play

Στο στόχαστρο μίας νέας αντιμονοπωλιακής αγωγής βρίσκεται ξανά η Google, καθώς 36 πολιτείες της Αμερικής αμφισβητούν τον έλεγχο που πραγματοποιεί η εταιρεία σχετικά με το Google Play Store.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε, η Google κυριαρχεί στο σύστημα των εφαρμογών για Android και χρησιμοποιεί τακτικές που δεν εντάσσονται στο νομικό πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού. Η αγωγή επικεντρώνεται στην προμήθεια που κερδίζει η εταιρεία από τους καταναλωτές κατά την απόκτηση εφαρμογών στις Android συσκευές τους. Συν τοις άλλοις, οι προγραμματιστές των εφαρμογών χρησιμοποιούν αποκλειστικά το λογισμικό της εταιρείας για τις εφαρμογές τους, καθώς η Google ουσιαστικά «στοχεύει» ανταγωνιστικά καταστήματα εφαρμογών.

Ωστόσο, σε μια δήλωση από τον επικεφαλής δημόσιας πολιτικής της Google, Wilson White, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η αγωγή επιτίθεται σε «ένα σύστημα που παρέχει περισσότερη διαφάνεια σε σύγκριση με άλλα».

«Ανταγωνιζόμαστε τόσο τους προγραμματιστές όσο και τους καταναλωτές και αν δεν τους παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο Google Play, έχουν άλλες εναλλακτικές επιλογές για να διαλέξουν», προσθέτει η Google, αναφερόμενη στον πρωταρχικό ανταγωνιστή της την Apple.

Παράλληλα, η Google υποστηρίζει ότι το Play Store «αυξάνει τον ανταγωνισμό», αναφέροντας ότι δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές σε Android. Αναφέρει τη δυνατότητα του sideloading εφαρμογών σε Android, την παρουσία άλλων καταστημάτων εφαρμογών που έχουν ενσωματωθεί σε άλλες συσκευές OEM και επιτρέπει στους προγραμματιστές να προωθούν άλλα καταστήματα εφαρμογών πέρα από το Play Store.

Τέλος, η Google ισχυρίζεται ότι το Play Store ωφελεί οικονομικά τόσο τους καταναλωτές όσο και τους προγραμματιστές, επισημαίνοντας ότι εσχάτως μείωσε τη χρέωση υπηρεσιών κατά 15% για τα πρώτα 1 εκατομμύρια δολάρια που κερδίζουν οι προγραμματιστές.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading