Η Google συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τα GPS των smartphones, καθώς ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία "News near you" με την οποία θα παρουσιάζει στο χρήστη τα τελευταία τοπικά νέα, αρκεί να έχει δηλώσει την τοποθεσία του.

Google News Near You

Η παρουσίαση νέων ανάλογα με την τοποθεσία δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού από το 2008 το παρατηρούμε στους υπολογιστές μας, αλλά είναι η πρώτη φορά που περνά στα smartphones.

"Για τη νέα αυτή υπηρεσία, αναλύουμε κάθε λέξη και κάθε ιστορία, έτσι ώστε να καταλάβουμε από που προέρχονται και σε ποιες περιοχές αναφέρονται"

Προς το παρόν, η υπηρεσία "News near you" είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ. Για να ενεργοποιηθεί, απαιτείται η επίσκεψη στη σελίδα news.google.com από το smartphone του χρήστη και στη συνέχεια η καταφατική απάντηση στο αίτημα για χρήση της τοποθεσίας του.

Μετά από αυτά τα βήματα δημιουργείται μία νέα κατηγορία στην αρχική σελίδα, η οποία ονομάζεται "News near you" και ο χρήστης μπορεί να τη διαχειρίζεται οποιαδήποτε στιγμή.

Η ανακοίνωση αυτή της Google έρχεται σε μια περίοδο που υπάρχουν κραυγές για την καταγραφή-παρακολούθηση της τοποθεσίας των χρηστών, τόσο από αυτήν όσο και από την Apple...

[πηγή Google]
Advertisements