Η ιστοσελίδα Financial Times αναφέρει ότι η Google βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood έτσι ώστε να προσφέρει υπηρεσίες pay-per-view πριν το τέλος του 2010. Ο στόχος είναι να μεταμορφώσει το YouTube στο μεγαλύτερο "κατάστημα ενοικίασης ταινιών" online streaming, καθώς ήδη προσφέρει δωρεάν ταινίες στον τομέα YouTube Movies, ενώ είχε ανακοινώσει και την υποστήριξη video σε ανάλυση 4K (4096 x 3072)!

Φυσικά, το ισχυρότερο διαπραγματευτικό μέσο της Google, είναι ότι διαθέτει την κορυφαία μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, καθώς και την ιστοσελίδα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα (σε ό,τι αφορά τα video) με κοινό από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Σύμφωνα μάλιστα με την FT, το κέρδος θα είναι εξωπραγματικό τόσο για την Google, όσο και για τη βιομηχανία θεάματος, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της πειρατείας, ενώ αναφέρεται ότι η τιμή ενοικίασης θα είναι $5 ανά ταινία.

Οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά αναζωπυρώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, προφανώς λόγω επικείμενης ανακοίνωσης στην εκδήλωση που θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου. Εάν όλα αυτά αποδειχτούν αληθινά, η Google θα μπει επικεφαλής στο χώρο του online streaming, καθώς δε πρέπει να ξεχνάμε και το Google TV.

[πηγή FinancialTimes].

Advertisements