Project Tango, το smartphone της Google που δημιουργεί 3D χάρτη του κόσμου γύρω του [VIDEO]

Project Tango

H Google παρουσίασε σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία με το όνομα Project Tango. Πρόκειται για ένα τηλέφωνο με οθόνη 5 ιντσών με ειδικό υλικό και λογισμικό που εκμεταλλεύεται την 3D κίνηση της συσκευής ενώ παράλληλα δημιουργεί έναν χάρτη του γύρω περιβάλλοντος.

Οι αισθητήρες επιτρέπουν την πραγματοποίηση χιλιάδων 3D μετρήσεων το δευτερόλεπτο, αναβαθμίζοντας τη θέση και προσανατολισμό της συσκευής σε πραγματικό χρόνο, συνδυάζοντας τα δεδομένα σε ένα μοναδικό 3D μοντέλου του χώρου γύρω σου.

Φανταστείτε να μπορούσατε να μετρήσετε τις διαστάσεις του σπιτιού σας απλά περπατώντας με το τηλέφωνο. Ή άνθρωποι με προβλήματα όρασης θα μπορούσαν να καθοδηγούνται σε άγνωστα για αυτούς μέρη. Ή θα μπορούσατε να ψάξετε για ένα προϊόν και να δείτε ακριβώς σε ποιο ράφι του καταστήματος βρίσκεται. Οι δυνατότητες είναι πρακτικά αμέτρητες και περιορίζονται μόνο από τη φαντασία των developers!

Η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης και θα περάσει αρκετός καιρός προτού βρεθεί στα χέρια εκατομμυρίων ανθρώπων. Η πρόθεση και το όραμα υπάρχει, επιβάλλεται προσοχή και ταπεινότητα στις προβλέψεις. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

 

 

Loading