Όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες με τη Huawei και τις προσπάθειες των ΗΠΑ να μπλοκάρουν τη συμμετοχή της κινέζικης εταιρείας στις υποδομές των δικτύων 5G σε πολλές χώρες του κόσμου, μπορεί να προκάλεσαν προβλήματα στη λειτουργία και τις πωλήσεις της Huawei, αλλά ακόμη κι έτσι παραμένει ο μεγαλύτερος "παίκτης" στην αγορά των δικτύων.

Όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος της Huawei στο συνέδριο "5G is now" που διεξήχθη στη Σαγκάη, η εταιρεία έχει καταφέρει να εξασφαλίσει 50 συμβόλαια για στήσιμο δικτύων 5G σε όλο τον κόσμο, δηλαδή περισσότερα από όσα έχουν κλείσει οι Nokia και Ericsson μαζί (30 και 18 αντίστοιχα).

Στο πλαίσιο αυτών των συμβολαίων συμπεριλαμβάνεται η εγκατάσταση περισσότερων από 150.000 σετ σε χώρες όπως είναι η Νότια Κορέα, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Φινλανδία. Ειδικά για την τελευταία θα περίμενε κανείς ότι θα κυριαρχούσε η δική της Nokia, ωστόσο, αυτή είναι ίσως μια ένδειξη του πόσο πιο μπροστά από τους υπόλοιπους βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή η τεχνολογία της Huawei.

Αυτό που μοιάζει να καίει περισσότερο τη Huawei αυτή την περίοδο είναι να οριστικοποιηθεί η άρση του μπλοκαρίσματος στις συνεργασίες της με τις Αμερικανικές εταιρείες, καθώς μέχρι σήμερα το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ δεν την έχει αφαιρέσει από τη μαύρη λίστα του.

[via]

Advertisements