Η Canon παρουσιάζει τις νέες EOS R7 και R10

Η Canon ανακοινώνει τις πρώτες mirrorless APS-C φωτογραφικές μηχανές του EOS R System, την EOS R7 και την EOS R10, οι οποίες φέρνουν τα οφέλη των EOS R στον δημοφιλή τύπο αισθητήρα εικόνας APS-C. Ο τύπος αισθητήρα APS-C προσφέρει σημαντικά οφέλη για τους λάτρεις της φωτογραφίας και τους δημιουργούς περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να παράγονται φωτογραφικές μηχανές μικρότερου μεγέθους, υψηλής ταχύτητας και απόδοσης, ιδανικές για τους ενθουσιώδεις χρήστες. Κληρονομώντας τα βασικά στοιχεία της σειράς EOS 7D, η EOS R7 είναι κατάλληλη για φωτογράφους άγριας φύσης και αθλητισμού που χρειάζονται την πρόσθετη εμβέλεια του APS-C, καθώς και την εξαιρετική ταχύτητα και την παρακολούθηση της αυτόματης εστίασης που είναι εμπνευσμένη από ανώτερα μοντέλα της σειράς.

Από την άλλη πλευρά η EOS R10 είναι μια πολυδύναμη φωτογραφική μηχανή, ικανή για εντυπωσιακές φωτογραφίες και επιδόσεις βίντεο που ταιριάζουν στους δημιουργούς περιεχομένου lifestyle και τους φωτογράφους βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει. Επίσης, σήμερα λανσάρονται δύο νέοι φακοί της σειράς RF-S, ο RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, ένας εξαιρετικά συμπαγής φακός ζουμ για καθημερινή χρήση και ο RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM, ένας πιο ευέλικτος φακός μεγάλης μεγέθυνσης.

Από τον καιρό που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το EOS R System, η Canon έχει επεκτείνει την γκάμα πλήρους κάδρου (full frame) με στόχο να προσφέρει μια σειρά εργαλείων που ταιριάζουν στις διαφορετικές ανάγκες των φωτογράφων και των δημιουργών περιεχομένου. Η κυκλοφορία φωτογραφικών μηχανών mirrorless EOS R τύπου APS-C συνεχίζουν τη δέσμευση της Canon να προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών, έτσι ώστε μια ευρύτερη ομάδα φωτογράφων και δημιουργών περιεχομένου να μπορούν να επιτύχουν τις δημιουργικές φιλοδοξίες τους.

canon-eos-r10.jpg

Ζήστε νέα επίπεδα ακρίβειας και ταχύτητας

Τα νεότερα μοντέλα της σειράς EOS R, EOS R7 και EOS R10, κληρονομούν την έξυπνη τεχνολογία αυτόματης εστίασης που έχει εφαρμοστεί και στα μοντέλα full frame υψηλής απόδοσης της Canon, προσαρμόζοντάς την στον τύπο APS-C. Διαθέτοντας τεχνολογίες Βαθιάς Μάθησης (Deep Learning) και Dual Pixel CMOS AF II, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν θέματα όπως οχήματα, ζώα και άτομα, με ακριβή ανίχνευση κεφαλής, προσώπου και ματιών πάνω στο 100% του ορατού πλαισίου. Προσφέροντας αυτόματη εστίαση σε χαμηλό φωτισμό έως -5 EV και -4 EV αντίστοιχα [2] και λειτουργικότητα σε διάφραγμα μέχρι f/22 με τηλεμετατροπείς, οι EOS R7 και EOS R10 διευκολύνουν την παρακολούθηση πτηνών εν πτήσει ή αθλητών εν κινήσει, ανεξάρτητα από τις συνθήκες λήψης. Και οι δύο φωτογραφικές μηχανές διαθέτουν λειτουργίες εστίασης Touch και Drag AF, ενώ η EOS R7 γράφει ιστορία ως η πρώτη φωτογραφική μηχανή στο σύστημα EOS R που διαθέτει συνδυασμένο πολλαπλό χειριστήριο AF και τροχό ελέγχου. Αυτό επιτρέπει έλεγχο σημείου AF με γρήγορες και βολικές λειτουργίες ρύθμισης και αναπαραγωγής με μία κίνηση του αντίχειρα ή περιστροφή του καντράν.

Με στόχο να προσφέρουν κορυφαία απόδοση για να καταγράφετε κάθε στιγμή με ευκολία, οι EOS R7 και EOS R10 διαθέτουν το ταχύτερο συνεχές μηχανικό κλείστρο οποιασδήποτε φωτογραφικής μηχανής APS-C EOS στα 15fps [3], καθώς και ηλεκτρονικό κλείστρο 30fps και 23fps [4]. Η EOS R7 προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 1/8.000 sec για το μηχανικό κλείστρο και 1/16.000 sec για το ηλεκτρονικό κλείστρο, παγώνοντας με αποτελεσματικό τρόπο αντικείμενα που κινούνται γρήγορα, ενώ βρίσκεται και αυτή σε κίνηση. Χάρη στην υποστήριξη του πιο πρόσφατου επεξεργαστή DIGIC X, αμφότερες οι φωτογραφικές μηχανές διαθέτουν υψηλή απόκριση και είναι ικανές για επεξεργασία εικόνας υψηλής ταχύτητας. Η προσθήκη λειτουργίας συνεχόμενης λήψης (burst mode) RAW 30fps επιτρέπει στους φωτογράφους και τους δημιουργούς να εργάζονται με τις εικόνες που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της συνεχούς λήψης ως αρχείο βίντεο, ώστε να επιλέγουν καρέ με απλό τρόπο. Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία προληπτικής λήψης (pre-capture), μπορούν επίσης να αρχίζουν να πραγματοποιούν λήψη εικόνας μισό δευτερόλεπτο πριν καν πατηθεί το κλείστρο.

canon-eos-r7.jpg

Υψηλής ποιότητας καταγραφή εικόνας εν κινήσει

Ιδανικό για όσους πραγματοποιούν λήψεις εν κινήσει ή με κράτημα στο χέρι επί πολλά δευτερόλεπτα, ο συνδυαστικός σταθεροποιητής εικόνας στο σώμα (IBIS) της EOS R7 [5] έρχεται να προστεθεί δίπλα στα αντίστοιχα συστήματα των EOS R6, EOS R5 και EOS R3 προσφέροντας το υψηλότερο επίπεδο σταθεροποίησης εικόνας στον κόσμο, στα 8.0 στοπ [6]. Για πρώτη φορά στις φωτογραφικές μηχανές EOS, το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας IS χρησιμοποιείται για να ευθυγραμμίζει τον ορίζοντα όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία “Auto Level” και αντισταθμίζει επίσης το κάθετο κούνημα κατά τη λήψη με τις νέες λειτουργίες πανοράματος ή panning. Έχοντας ως στόχο την εκτεταμένη εμβέλεια, οι πρόσφατα σχεδιασμένοι αισθητήρες APS-C 32,5 (EOS R7) και 24,2 megapixel (EOS R10) παρέχουν ευκρινή ποιότητα εικόνας ακόμη και σε μεγάλη απόσταση, κάτι που τις καθιστά ιδανικές για φωτογράφους σπορ και άγριας φύσης που πρέπει να έρθουν πιο κοντά στη δράση. Οι καταστάσεις λειτουργίας Dual Pixel RAW, HEIF, Compact RAW και HDR δίνουν ελευθερία στο post-production και βελτιώνουν την απόδοση τονικότητας των καταγραφόμενων εικόνων. Επιπλέον, η λειτουργία Digital Lens Optimizer παρέχει αυτόματα τις καλύτερες εικόνες JPEG με επεξεργασία εντός της φωτογραφικής μηχανής, διορθώνοντας εκτροπές χωρίς απώλειες στην απόδοση λήψης.

Ζυγίζοντας μόλις 612g και 429g αντιστοίχως, με μπαταρία και κάρτα, η EOS R7 και η EOS R10 δίνουν στους φωτογράφους και τους δημιουργούς την ευκαιρία για μια ισχυρή αναβάθμιση και τη δυνατότητα να μειώσουν το μέγεθος της φωτογραφικής μηχανής και των φακών DSLR που χρησιμοποιούν. Η EOS R7 εκτός του ότι είναι συμπαγής ως προς το μέγεθος, είναι ταυτόχρονα και στιβαρή, σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες για όσους πραγματοποιούν λήψεις υπό δυσχερείς συνθήκες.

Αναβαθμίστε το περιεχόμενό σας σε 4K

Αντιμετωπίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη λήψης τόσο βίντεο όσο και φωτογραφιών, οι EOS R7 και EOS R10 μπορούν να τραβήξουν βίντεο σε 4K 60p [7] ή 4K 30p το οποίο προέρχεται από αρχική ανάλυση 7K και 6K αντίστοιχα, για την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Αυτό μπορεί να εξαχθεί με μορφή αρχείου HDR PQ (YCbCr 4:2:2 10-bit) με επεξεργασία εντός της φωτογραφικής μηχανής, ή μέσω HDMI. Η EOS R7 περιλαμβάνει μια πρόσθετη λειτουργία με κροπαρισμένο βίντεο 4K 60p [8], για να επεκτείνει ακόμη περαιτέρω την εμβέλειά της, κάτι που είναι ιδανικό για την κινηματογράφηση άγριας φύσης. Και οι δύο φωτογραφικές μηχανές μπορούν να βιντεοσκοπήσουν ένα μεμονωμένο κλιπ περισσότερο από 30 λεπτά και μπορούν να τραβήξουν βίντεο 4K 60p έως και μία ώρα [9] επιτρέποντας έτσι τη δυνατότητα λήψης περιεχομένου μεγάλου μήκους, όπως συνεντεύξεις και εκδηλώσεις. Και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν την εγγραφή βίντεο HDR PQ (YCbCr 4:2 10-bit BT.2020) παρέχοντας υψηλό δυναμικό εύρος με ελάχιστο ντεγκραντέ.

Για όσους θέλουν να πάνε ακόμη ένα βήμα παραπέρα, η EOS R7 είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή APS-C EOS [10] που χρησιμοποιεί το Canon Log 3 και το Cinema Gamut, επιτρέποντας μια πιο ευέλικτη διαδικασία επεξεργασίας. Και οι δύο φωτογραφικές μηχανές είναι ιδανικές για όσους επιθυμούν να αυξήσουν τον αριθμό των ακολούθων τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας κάθετη εγγραφή και τεχνολογίες για να διατηρούν σταθερά τα βίντεο εν κινήσει: η EOS R7 είναι ικανή να συνδυάζει το IBIS με συνδυασμό οπτικού και συστήματος σταθεροποίησης Movie Digital IS για ασυναγώνιστη σταθεροποίηση. Από την άλλη πλευρά η EOS R10 χρησιμοποιεί δεδομένα από φακούς με οπτική σταθεροποίηση - Optical IS για να μεγιστοποιήσει την επίδραση του συστήματος Movie Digital IS.

Απρόσκοπτη δημιουργικότητα και συνδεσιμότητα

Με διαισθητικό σχεδιασμό και προηγμένη συνδεσιμότητα, οι δημιουργοί περιεχομένου και οι φωτογράφοι μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη διαδικασία τους. Με ηλεκτρονικό σκόπευτρο 2,36 εκατ. κουκίδων και οπτικό σκόπευτρο - OVF για υποβοήθηση προβολής, όσοι χρησιμοποιούν ήδη φωτογραφικές μηχανές DSLR μπορούν εύκολα να πραγματοποιήσουν τη μετάβασή τους σε mirrorless χάρη στην οικεία εμπειρία σκόπευσης. Τα προσαρμόσιμα καντράν και η οθόνη LCD προσαρμοζόμενης γωνίας “vari-angle” προσφέρουν απρόσκοπτο χειρισμό, ενώ το in-camera focus bracketing και η σύνθεση βάθους καθιστούν αυτές τις φωτογραφικές μηχανές ισχυρά δημιουργικά εργαλεία. H EOS R7 διαθέτει ένα σκόπευτρο με μεγάλη μεγέθυνση 1,15x, επιτρέποντας στους ενθουσιώδεις χρήστες μια καθηλωτική εμπειρία λήψης ή αναπαραγωγής. Χάρη στο ενσωματωμένο φλας, η EOS R10 είναι ένα φανταστικό εργαλείο “all-in-one” για φωτογράφους που πραγματοποιούν λήψεις σε διάφορα περιβάλλοντα, είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε σε χώρους με χαμηλό φωτισμό. Με διπλές υποδοχές καρτών UHS-II, η EOS R7 υποστηρίζει επίσης άμεση δημιουργία αντίγραφων ασφαλείας, ξεχωριστό χώρο αποθήκευσης φωτογραφιών και βίντεο ή εγγραφή διαφορετικών τύπων αρχείων εικόνας σε κάθε κάρτα.

Αποσκοπώντας στο να βοηθήσουν τους εκκολαπτόμενους δημιουργούς και φωτογράφους να μοιράζονται, να αποθηκεύουν και να ταξινομούν τη δουλειά τους, και οι δύο φωτογραφικές μηχανές διαθέτουν βελτιωμένη συνδεσιμότητα με Wi-Fi και Bluetooth™ [11]. Οι δημιουργοί μπορούν να ανεβάσουν περιεχόμενο στον τελικό προορισμό τους μέσω του image.canon και να χειρίζονται την φωτογραφική μηχανή μέσω της εφαρμογής Camera Connect είτε μέσω συμβατού καλωδίου USB Type-C είτε μέσω ασύρματης σύνδεσης. Ειδικά για streamers, και οι δύο φωτογραφικές μηχανές προσφέρουν καθαρή έξοδο HDMI για streaming καθώς και ροή στο YouTube μέσω του image.canon. Οι χρήστες μπορούν επίσης τώρα να ανεβάζουν απευθείας αρχεία RAW στη νέα υπηρεσία επεξεργασίας Canon Cloud Image στο image.canon, η οποία εφαρμόζει επεξεργασία εικόνας νευρωνικού δικτύου για να βελτιώνει περαιτέρω την ποιότητα της εικόνας από ένα αρχείο RAW [12]. Για να παρέχουν την καλύτερη δυνατή διευκόλυνση των δημιουργών, οι EOS R7 και EOS R10 είναι εξοπλισμένες με το accessory shoe πολλαπλών λειτουργιών – το πρώτο για μοντέλα EOS APS-C – το οποίο παρέχει τροφοδοσία και επικοινωνία υψηλής ταχύτητας σε καινούρια, προηγμένα αξεσουάρ.

Ένας φακός για κάθε περίσταση

Οι EOS R7 και EOS R10 επιτρέπουν στους χρήστες να εξερευνήσουν την τεράστια γκάμα φακών RF της Canon με προσαρμογείς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης με φακούς EF και EF-S για απρόσκοπτη μετάβαση από τις DSLR στις mirrorless. Επεκτείνοντας τη σειρά φακών RF, η οποία διαθέτει επί του παρόντος συνολικά 26 φακούς που κυμαίνονται από 5,2mm έως 1200mm, η Canon λανσάρει δύο νέους φακούς RF-S kit, για να παρέχει ακόμη περισσότερο ελαφριές και ευέλικτες επιλογές για τις EOS R7 και EOS R10: τον RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM και τον RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM. Προσφέροντας ισοδύναμο εστιακό μήκος 35mm [13], με οπτική σταθεροποίηση εικόνας, είναι ιδανικοί για λήψεις κάθε είδους, από τοπία και πορτρέτα μέχρι φαγητά και vlogs. Ο RF-S 18-45mm [13] F4.5-6.3 IS STM είναι ο ιδανικός φακός πολλαπλών χρήσεων για καθημερινές λήψεις, χάρη στον συμπαγή σχεδιασμό και τον μηχανισμό σύμπτυξης που τον καθιστά ιδανικό για ταξίδια. Με χειροκίνητη εστίαση και μηχανισμού κυλιόμενου κοχλία STM για ομαλή, αθόρυβη αυτόματη εστίαση σε βίντεο, πρόκειται για έναν απαραίτητο φακό για καθημερινή φωτογράφιση και λήψη περιεχομένου βίντεο. Ο RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM είναι ένας φακός ζουμ υψηλής μεγέθυνσης που καλύπτει ευρυγώνιες αλλά και θέσεις τηλεφακού και είναι ικανός για μέγιστη μεγέθυνση 0,59x σε λειτουργία χειροκίνητης εστίασης - MF έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε μακροφωτογραφία σε καθημερινές σας σκηνές.

Διαθέτοντας την προηγμένη οπτική τεχνολογία της Canon που ελαχιστοποιεί τις χρωματικές εκτροπές και προσφέρει διόρθωση παραμόρφωσης, αυτοί οι φακοί προσφέρουν ευκρινείς και διαυγείς εικόνες. Σε συνεργασία με τον σταθεροποιητή εικόνας στο σώμα της μηχανής – (In Body Image Stabilizer - IBIS) στην περίπτωση της EOS R7 και το σύστημα Movie Digital IS στην EOS R10, αυτοί οι φακοί είναι εξοπλισμένοι με δυναμική σταθεροποίηση εικόνας IS εντός του φακού, επιτρέποντας έως και 7 στοπ IS στον RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM και 6.5 στοπ στον RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM. Με κυκλικό διάφραγμα 7 λεπίδων, οι φωτογράφοι μπορούν να δημιουργήσουν όμορφα και απαλά υπόβαθρα με ευκρινή θέματα στο προσκήνιο.

Η καινοτομία του Canon EOS R System συναντά τον αισθητήρα τύπου APS-C με δύο νέες υβριδικές φωτογραφικές μηχανές, την EOS R7 και την EOS R10

Η καινοτομία του Canon EOS R System συναντά τον αισθητήρα τύπου APS-C με δύο νέες υβριδικές φωτογραφικές μηχανές, την EOS R7 και την EOS R10

Η νέα σειρά φωτογραφικών μηχανών APS-C της Canon επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου και τους ενθουσιώδεις φωτογράφους να αναπτύξουν το πάθος τους και να φτάσουν σε νέα επίπεδα δημιουργικότητας, μεταφέροντας τα καινοτομικά χαρακτηριστικά της σειράς mirrorless full-frame σε πιο συμπαγή, αλλά και πιο προσιτά μοντέλα για τους ενθουσιώδεις λάτρεις της απεικόνισης.

Loading