Η Dell Technologies παρουσιάζει νέους servers για εφαρμογές edge computing

Η Dell ανακοίνωσε την κυκλοφορία των τελευταίας σειράς διακομιστών της που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για εφαρμογές edge computing. Οι νέοι διακομιστές, οι οποίοι αποτελούν μέρος της σειράς PowerEdge της εταιρείας, έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν δυνατότητες υπολογιστικής και διαχείρισης δεδομένων υψηλής απόδοσης για φόρτους εργασίας που πρέπει να εξυπηρετηθούν στο επίπεδο του edge computing.

Oι νέοι διακομιστές είναι ιδανικοί για επιχειρήσεις που θέλουν να αξιοποιήσουν την δυντότητα του edge computing στοχεύοντας στην καινοτομία και τη βελτίωση των λειτουργιών τους. Παρέχοντας υψηλά επίπεδα επιδόσεων, αποτελεσματικότητας, οικονομίας και επεκτασιμότητας, οι συγκεκριμένοι διακομιστές μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρείες να επεξεργαστούν και να αναλύσουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας ταχύτερη λήψη αποφάσεων και βελτιωμένα επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, οι νέοι διακομιστές προσφέρουν μοναδικά πλεονεκτήματα στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να υιοθετήσουν το edge computing. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Υπολογιστικές δυνατότητες υψηλής απόδοσης: οι διακομιστές τροφοδοτούνται από τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές της Intel, παρέχοντας υψηλά επίπεδα απόδοσης για απαιτητικούς φόρτους εργασίας στο edge.

  • Επεκτασιμότητα: έχουν σχεδιαστεί για να κλιμακώνονται ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων, με υποστήριξη για έως και 64 πυρήνες και έως 4 terabyte μνήμης.

  • Αξιοπιστία: έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν υψηλά επίπεδα αδιάλειπτης λειτουργίας και αξιοπιστίας, διασφαλίζοντας ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να βασίζονται σε αυτούς για κρίσιμους φόρτους εργασίας.


Σχολιάζοντας την κυκλοφορία των νέων διακομιστών, ο Aleks Preradovic, General Manager της Dell Technologies για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε: «Το μέλλον της πληροφορικής βρίσκεται στο edge και οι επιχειρήσεις χρειάζονται υποδομή που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους. Με τους νέους διακομιστές μας, παρέχουμε στις επιχειρήσεις την απόδοση, την επεκτασιμότητα και την αξιοπιστία που χρειάζονται για να απελευθερώσουν το πλήρες δυναμικό του edge computing.»

Νέα συστήματα για εξυπηρέτηση αυξημένων αναγκών

Τα μοντέλα PowerEdge XR5610 και XR8000 έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις του edge περιβάλλοντος στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση απαιτητικών workloads όπως εφαρμογές O-RAN. Και οι δύο διακομιστές είναι βελτιστοποιημένοι για vRAN και cloud RAN. Ο server PowerEdge XR5610 με μέγεθος 1U και δυνατότητα 1 CPU Socket είναι ένα σύστημα μικρού βάθους σχεδιασμένο για χρήση εφαρμογών τηλεπικοινωνιών, άμυνας και εταιρικών δικτυακών άκρων (edge). Είναι ανθεκτικός με αυξημένη ανοχή σε περιβάλλοντα με πολλή σκόνη, ακραίες θερμοκρασίες και υγρασία. Είναι επίσης πιστοποιημένος κατά MIL-STD-810H και NEBS Level 3.

Ομοίως, ο διακομιστής PowerEdge XR8000 είναι σπονδυλωτός και έχει σχεδιαστεί για απόδοση και βελτιωμένο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας σε εφαρμογές O-RAN. Η δυνατότητα πυκνής διαμόρφωσης του XR8000 με πολλάπλά computing module σε ένα ενιαίο chassis 2U προσφέρει εκτεταμένη αντοχή στη ζέστη και το κρύο και είναι εύκολο να αναβαθμιστεί όταν χρειαστεί επέκταση.

Ο διακομιστής PowerEdge XR7620, με τη σειρά του, διαθέτει ισχυρές δυνατότητες edge computing acceleration που τον καθιστούν ιδανικό για χρήση στο βιομηχανικό edge ή σε επιλεγμένες περιπτώσεις χρήσης τηλεπικοινωνιών. Μπορεί να εγκατασταθεί σε βιομηχανικό περιβάλλον ή οπουδήποτε κοντά στον τελικό χρήστη. Αυτός ο εξαιρετικά αποτελεσματικός διακομιστής διαστάσεων 2U με υποστήριξη διπλού επεξεργαστή, ενσωματωμένη δικτύωση και βελτιωμένες δυνατότητες αποθήκευσης δεδομένων, είναι ιδανικός για περιπτώσεις όπου τα δεδομένα πρέπει να συλλέγονται και να αναλύονται με ταχύτητα στο edge.

Οι νέοι διακομιστές είναι πλέον διαθέσιμοι από την Dell Technologies και τους συνεργάτες της.

Loading