Η ΕΕ εγκρίνει χρηματοδότηση €3.2 δισ. για νέες τεχνολογίες μπαταρίας

Να και μια φορά που βλέπουμε το όνομα της κ. Margrethe Vestager να συμπεριλαμβάνεται σε είδηση που δεν έχει να κάνει με κάποιο πρόστιμο ή έρευνα για τους κολοσσούς της τεχνολογίας. Αυτή τη φορά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται στο προσκήνιο για έναν πολύ ευχάριστο λόγο, καθώς ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους €3.2 δισ. για να υποστηρίξει την Έρευνα και Ανάπτυξη διάφορων projects σχετικά με νέες τεχνολογίες μπαταρίας.

Τα χρήματα αυτά θα μοιραστούν σε διάφορα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επάνω σε αυτά τα €3.2 δισ. θα επιτραπεί η συμμετοχή ιδιωτών χρηματοδοτών για ακόμη €5 δισ.! Οι έρευνες αφορούν την εξόρυξη και επεξεργασία ακατέργαστων πρώτων υλών, την παραγωγή προηγμένων χημικών υλικών, τον σχεδιασμό μπαταριών και την ενσωμάτωση τους σε διάφορα συστήματα, αλλά και μεθόδους επαναχρησιμοποίησης ή ανακύκλωσης τους.

Η επένδυση στις τεχνολογίες που αφορούν τις μπαταρίες αποτελεί μέρος του προγράμματος που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να μηδενίσει το ενεργειακό αποτύπωμα της μέχρι το 2050. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα δούμε επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις και σε άλλους “πράσινους” τομείς, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα.

[via]

Loading