Η Intel παρουσιάζει τη νέα γενιά επεξεργαστών Intel Core H-Series

Σειρά της Intel να ανακοινώσει επίσημα τους νέους επεξεργαστές Intel Core H-Series 11ης γενιάς 45W για laptops (αυτοί του περασμένου Ιανουαρίου ήταν στα 35W), οι οποίο είναι κατασκευασμένοι με την αρχιτεκτονική SuperFin 10nm και θα χρησιμοποιηθούν σε πληθώρα νέων laptops που θα κυκλοφορήσουν οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές μέσα στους επόμενους μήνες.

intel-h-series-2.jpg

Οι νέοι Intel Core H-Series προσφέρουν 20 PCIe 4.0 lanes, υποστήριξη Thunderbolt 4 (40Gbps ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων), επεξεργαστή γραφικών Intel Iris Xe, WiFi 6E, H20 Intel Optane αποθηκευτικό χώρο και υποστήριξη για μνήμη DDR4-3200.

intel-h-series-3.jpg

Κορυφαία επιλογή είναι ο Intel Core i9-11980HK, ο μοναδικός της σειράς που προσφέρει δυνατότητα overclocking (5.0GHz σε δύο πυρήνες ή 4.5GHz σε όλους), με octa-core CPU (16 threads), ενώ οι υπόλοιπες επιλογές έρχονται με τουλάχιστον 6-core CPU (12 threads) και τον επεξεργαστή γραφικών στην ίδια ταχύτητα. Η εταιρεία υπόσχεται έως 22% συνολική βελτίωση σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, 18% καλύτερη απόδοση στην επεξεργασία video στο Adobe After Effects και 19% στο Microsoft Office. Η Intel ισχυρίζεται ότι ο Core i9-11980HK είναι κατά 24% πιο αποδοτικός σε σύγκριση με τον AMD Ryzen 9 5900HX στην επεξεργασία εικόνας στο Adobe Photoshop Elements.

intel-h-series-4.jpg

Θα δούμε σε επόμενα άρθρα ορισμένα από τα laptops που θα κυκλοφορήσουν με τους νέους Intel Core H-Series 11ης γενιάς από τις ASUS, Acer, MSI, Gigabyte, HP, Dell, Alienware, Lenovo και Razer.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading