LG

Η LG πρωτοπορεί στην ασφάλεια λογισμικού αυτοκινήτου

Η επόμενη γενιά οχημάτων θα είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό μέσο μεταφοράς. Στο εγγύς μέλλον τα αυτοκίνητα θα είναι ταυτόχρονα έξυπνες συσκευές και χώρος ψυχαγωγίας, ενσωματώνοντας καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες, όπως αυτόνομη οδήγηση, μεγάλα δεδομένα, τεχνητή νοημοσύνη (AI), cloud computing και λύσεις ασύρματων δικτύων.

Επιπλέον, το "software-defined vehicle" (SDV) θα γίνει ο κανόνας, με λειτουργικά συστήματα που θα επιβλέπουν όλες τις πτυχές της ψυχαγωγίας, της άνεσης και της ασφάλειας των επιβατών. Με τη μετάβαση από το hardware στο software αυξάνεται η σημασία της κυβερνοασφάλειας των οχημάτων, ένα θέμα που οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες και οι καινοτόμοι κατασκευαστές εξαρτημάτων όπως η LG λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους.

lg-cybersecurity-auto-2.jpg

Έξυπνη οδήγηση και software αυτοκινήτου

Τα εντός οχήματος συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (IVI), παρέχουν πληθώρα ψυχαγωγίας και πληροφοριών για να κάνουν τα ταξίδια με το αυτοκίνητο ασφαλέστερα και πιο ευχάριστα. Σύντομα, οι δυνατότητες θα αναβαθμιστούν και θα προτείνουν βέλτιστες διαδρομές οδήγησης μέσω της χρήσης AI, θα επικοινωνούν με άλλα αυτοκίνητα και συστήματα κυκλοφορίας μέσω τεχνολογίας V2X (vehicle to everything) και θα διαχειρίζονται αυτόνομα τις δικές τους πλατφόρμες λογισμικού για να διατηρούν τα πάντα ενημερωμένα. Επιπλέον, οι μελλοντικές λύσεις λογισμικού "on-road" θα μπορούν να παρακολουθούν την κατάσταση της μπαταρίας του ηλεκτρικού οχήματος να αναλύουν την οδηγική συμπεριφορά και να ελέγχουν σημαντικά ζητήματα ασφάλειας, όπως το περιβάλλον οδήγησης και τις οδικές συνθήκες.

lg-cybersecurity-auto-1.jpg

Η κυβερνοασφάλεια οχημάτων είναι πολύ σημαντική

Καθώς η αύξηση της χρήσης του software για οχήματα συνεχίζει να μεγαλώνει, αυξάνεται και η ανάγκη να τοποθετηθούν συστήματα που αποτρέπουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή το hacking. Η λειτουργία Over-the-air (OTA), κατά την οποία το λογισμικό του αυτοκινήτου ενημερώνεται εξ αποστάσεως μέσω ασύρματου διαδικτύου ή δικτύου cloud, είναι ένας μόνο τομέας που θα μπορούσε να είναι ευάλωτος σε πιθανή επίθεση.

Για την προστασία από πιθανή παραβίαση των οχημάτων, έχουν θεσπιστεί διεθνή πρότυπα σύμφωνα με τα οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι προμηθευτές εξαρτημάτων, οφείλουν να διασφαλίζουν ότι τα οχήματα και οι λύσεις τους περιλαμβάνουν ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης της κυβερνοασφάλειας (CSMS) και λειτουργίες ασφαλείας για ενημερώσεις firmware μέσω ασύρματης σύνδεσης. Τόσο οι κατασκευαστές οχημάτων, όσο και οι προμηθευτές τους, επενδύουν στο να διατηρούν όλους τους ανθρώπους στο δρόμο ασφαλείς και συμμορφώνονται με τους πιο πρόσφατους κανόνες και πρότυπα σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

lg-cybersecurity-auto.jpg

Η LG πρωτοπορεί στην ασφάλεια λογισμικού αυτοκινήτου

Η LG, ένας σημαντικός πάροχος προηγμένων εξαρτημάτων αυτοκινήτων, καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για τις καινοτόμες λύσεις που αναπτύσσει. Το 2021, η LG εξαγόρασε την Cybellum, μια ισραηλινή εταιρεία λογισμικού με τεχνογνωσία στη διερεύνηση ευπαθειών στην κυβερνοασφάλεια των αυτοκινήτων. Το 2022, η LG υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με τις κορεατικές εταιρείες LG U+ και CryptoLab, για μια συνεργασία στον τομέα της post-quantum κρυπτογραφίας (PQC). Αυτές οι τεχνολογίες αιχμής πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε τομείς που απαιτούν αυστηρή κυβερνοασφάλεια, όπως οι πληρωμές εντός του οχήματος, οι υπηρεσίες V2X και οι υπηρεσίες OTA.

Επιπλέον, η LG έχει λάβει διεθνείς πιστοποιήσεις για τη συμμόρφωση με τα βιομηχανικά πρότυπα σχετικά με την κυβερνοασφάλεια των οχημάτων. Η LG απέκτησε πρόσφατα την πιστοποίηση CSMS (μετά από αξιολόγηση από την TÜV Rheinland), η οποία αποδεικνύει ότι η εταιρεία εφαρμόζει σωστά όλα τα μέτρα ασφαλείας στη διαδικασία παραγωγής εξαρτημάτων -από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη έως την παραγωγή και τη διαχείριση μετά την εγκατάσταση -και διεξάγει ενδελεχείς προσομοιώσεις για να ελέγξει την ευαισθησία των λύσεων της σε hacking. Το επίπεδο δέσμευσης που έχει επιδείξει η LG στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους η εταιρεία έχει γίνει αξιόπιστος προμηθευτής συστημάτων IVI και εξαρτημάτων τηλεματικής.

Χάρη στην αδιάκοπη προσπάθεια της LG να διασφαλίσει την ασφάλεια και την αξιοπιστία των εξαρτημάτων των οχημάτων της, οι οδηγοί και οι επιβάτες μπορούν να προσβλέπουν σε ασφαλέστερες και πιο βολικές μελλοντικές εμπειρίες κινητικότητας.

Loading