Η πρόσκληση της Apple για το WWDC24 ίσως υποννοεί μια νέα Siri με AI

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε ότι το WWDC 2024 θα διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου με μια κεντρική εκδήλωση στο Apple Park, ακολουθούμενη από μια εβδομάδα εκδηλώσεων για προγραμματιστές. Στο συνέδριο, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει το iOS 18, το macOS 15, το iPadOS 18 και το watchOS 11, καθώς και την επόμενη έκδοση του tvOS και του visionOS.

Φέτος, όμως, το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί στην Τεχνητή Νοημοσύνη και σύμφωνα με πολλές αναφορές, η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει εργαλεία για το iPhone (και όχι μόνο) που θα βοηθήσουν τους χρήστες στην καθημερινότητα τους.

Σε αυτό συνηγορεί και το teaser του Greg Joswiak στο X (πρώην Twitter), ανώτερου αντιπροέδρου του τμήματος Marketing της εταιρείας.

Προσέξτε τα κεφαλαία A και I όπου ο Joswiak λέει ότι το συνέδριο θα είναι "Absolutely Incredible". Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το μέρος είναι κεφαλαίο, ως ένα διακριτικό νεύμα στην AI. Η Apple έχει κρύψει και στο παρελθόν easter eggs στις προσκλήσεις των εκδηλώσεών της, ενώ το υλικό μάρκετινγκ και οι επικοινωνίες είναι όλα προσεκτικά επεξεργασμένα πριν αποσταλούν. Γνωρίζουμε ήδη ότι η Apple εργάζεται πάνω στο AI, μιας και ο Tim Cook το επιβεβαίωσε στην τελευταία ενημέρωση για τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας. Ωστόσο, αυτό είναι το πρώτο επίσημο δείγμα για την Τεχνητή Νοημοσύνη που θα δούμε στο WWDC.

Επιπλέον, η εικόνα στο tweet του Joswiak ταιριάζει με το χρωματικό στυλ της Siri. Αυτό ίσως επιβεβαιώσει τις φήμες, αλλά πολλά είναι ασαφή σχετικά με το πώς θα λειτουργεί η νέα Siri με AI. Η Apple αναπτύσσει μεν το δικό της μοντέλο AI, αλλά φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με την Google για τη χρήση του Gemini AI, όπως και με τη Baidu για την αγορά της Κίνας.

Μέχρι να φτάσουν οι ημέρες για το WWDC24 δεν αποκλείεται πως θα προκύψουν και άλλα teasers ή ακόμα και πιο σοβαρές διαρροές.

Loading