Ίδρυμα Vodafone: Προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση STEM σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Νάξου

Η Vodafone ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία της Amazon “Naxos, Smart Island”, η οποία υλοποιείται μέσα από τις δύο πλέον καθιερωμένες και επιτυχημένες δράσεις του Ιδρύματος Vodafone και περιλαμβάνει την παροχή πρόσβασης στο δωρεάν Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής για τους κατοίκους, και την υλοποίηση σεμιναρίων STEM για τους εκπαιδευτικούς του νησιού, στο πλαίσιο του προγράμματος Generation Next.

Με τη συμμετοχή αυτή η Vodafone φιλοδοξεί να αναβαθμίσει την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού και να αναδείξει -μεταξύ άλλων- την κρισιμότητα των νέων τεχνολογιών στην δημιουργία μιας βιώσιμης, ψηφιακής κοινωνίας ίσων ευκαιριών.

vodafone-smart-island-naxos-1.jpg

Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια, η Vodafone θα προσφέρει στο νησί της Νάξου πλήρες πρόγραμμα Τηλεϊατρικής, με πρόσβαση σε δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους του νησιού, καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια STEM για τους δασκάλους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του προγράμματος Generation Next.

Καλύπτει ανάγκες υγείας 500.000 πολιτών

Εδώ και 16 χρόνια το Ίδρυμα Vodafone εφαρμόζει το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής που δίνει τη δυνατότητα σε 500.000 κατοίκους 100 απομακρυσμένων περιοχών της χώρας να έχουν, εντελώς δωρεάν, πρόσβαση σε ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας στον τόπο τους. Oι ιατροί των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρειών ή ιατροί που συνεργάζονται με τις προνοιακές δομές Δήμων, εξοπλισμένοι με ειδικές φορητές συσκευές, κάνουν στους ασθενείς εξετάσεις προληπτικής ιατρικής, όπως για παράδειγμα καρδιογράφημα και σπιρομέτρηση.

vodafone-smart-island-naxos.jpg

Με 95.000 ωφελούμενους μέσα σε λίγα χρόνια

Το πρόγραμμα Generation Next του Ιδρύματος Vodafone υλοποιείται από το 2017, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo - Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Μέχρι σήμερα το Πρόγραμμα μετρά 95.000 ωφελούμενους και 588 καινοτόμα projects, από 105 δήμους της χώρας.

Loading