LG: Τέσσερις τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία βελτιώνει το σύστημα υγείας

[Δ.Τ.]

Με την τεχνολογία να βελτιώνει καθημερινά τις ζωές των καταναλωτών σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, οι νέες εξελίξεις συνεχίζουν να εισχωρούν στην καθημερινότητά τους. Είτε πρόκειται για τον τρόπο που ψωνίζουν, που επικοινωνούν με φίλους τους, που δουλεύουν ή που ταξιδεύουν, η τεχνολογία μεταβάλει τον τρόπο που συμπεριφέρονται. Στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης η τεχνολογία εισχωρεί δυναμικά με πολλούς τρόπους προσφέροντας αμεσότερη πρόσβαση σε πληροφορίες και διευκολύνοντας το ιατρικό προσωπικό στη διάγνωση. Συγκεκριμένα η LG συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια προσφέροντας τη διευρυμένη σειρά ιατρικών συσκευών απεικόνισης. Οι καινοτομίες στη συλλογή πληροφοριών, την έρευνα και τις θεραπείες έδωσαν στους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα νέα εργαλεία για να εργαστούν και να εξασκήσουν την ιατρική.

1. Το internet έχει γίνει η βασική πηγή ιατρικών πληροφοριών

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2004 σε 8 εκατομμύρια ηλικιωμένους που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, το 66% δήλωσαν ότι έχουν αναζητήσει μέσω internet πληροφορίες για την υγειονομική περίθαλψη, ενώ το 2009, 24 εκατομμύρια Αμερικανοί ανέφεραν το ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για την έρευνα ιατρικών θεμάτων είτε πρόκειται για την αναζήτηση συμπτωμάτων, είτε για την αναζήτηση θεραπειών και φαρμάκων στο διαδίκτυο. Παρόλο που η συμβουλή γιατρού είναι πάντα απαραίτητη, το διαδίκτυο έχει δώσει την ευκαιρία στους ασθενείς να αισθάνονται, λόγω της άμεσης παροχής πληροφορίων, μεγαλύτερη ασφάλεια για τη λήψη αποφάσεων και τα επόμενα βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν.

2. Καλύτερη δυνατή θεραπεία

Η παροχή νέου ιατρικού εξοπλισμού, φαρμάκων και θεραπειών βελτιώνουν την πιθανότητα ανάκαμψης για εκατομμύρια ανθρώπους στο κόσμο. Παράλληλα οι νέες τεχνολογίες δεν βοηθούν μόνο τις ιατρικές πρακτικές για τη γρήγορη ανάρρωση των ασθενών αλλά και τη βελτίωση της έρευνας και την παραγωγικότητα (Productivity) των γιατρών για ακόμη πιο αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη. Έχοντας αυτό ως βάση, η ικανότητα να γίνεται ακριβής διάγνωση σε κάθε ασθενή θα είναι πιο σημαντική από ποτέ, ενώ η επόμενη γενιά γιατρών θα εξετάζουν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, προκειμένου να προσφέρουν την ποιοτικότερη φροντίδα που θα απαιτούν οι ασθενείς τους.

Η LG από την πλευρά της στον τομέα του ιατρικού εξοπλισμού διαθέτει το 1.3MP Clinical Review Monitor (μοντέλο 19HK312C) και το 3MP Diagnostic Monitor (μοντέλο 21HK512D, παρέχοντας στα νοσοκομεία ολοκληρωμένες λύσεις απεικόνισης για ποικίλες συνθήκες όπως η φροντίδα των ασθενών από την εγγραφή και την εξέταση τους έως τη διάγνωση και τη θεραπεία.

Συγκεκριμένα, οι προηγμένες ιατρικές οθόνες της LG είναι ιδανικές για τους γιατρούς που θέλουν να εξετάζουν με ακρίβεια καθώς αποδίδουν εντυπωσιακά επίπεδα φωτεινότητας και είναι εξοπλισμένες με ενσωματωμένους βαθμονομητές για να εξασφαλίζουν τη σταθερή χρωματική απόδοση. Αξιοποιώντας τους μοναδικούς λόγους αντίθεσης αποκλειστικά για νοσοκομεία, οι οθόνες είναι συμβατές με το πρωτόκολλο DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine), γεγονός που σημαίνει ότι οι γκρι τόνοι διορθώνονται για να διατηρηθεί η ακρίβεια και η συνοχή της εικόνας με την πάροδο του χρόνου.

Τέλος, οι οθόνες της LG είναι εξοπλισμένες με τεχνολογία σταθεροποίησης οπίσθιου φωτισμού για να εγγυώνται σταθερά επίπεδα φωτεινότητας και βαθμονομούνται με λεπτό τρόπο (calibration) για να εξασφαλίζουν συμβατότητα με πολλαπλές συσκευές. Η καινοτόμα λειτουργία Dynamic Sync μειώνει την καθυστέρηση εισόδου (input lag), ενώ οι ρυθμίσεις Flicker Safe και Reader Mode βοηθούν στη μείωση καταπόνησης των ματιών που αντιμετωπίζουν οι γιατροί όταν εργάζονται πολύωρες βάρδιες.

3. Μεγάλες βάσεις δεδομένων που προσφέρουν βελτιωμένη φροντίδα στους ασθενείς

Η τεχνολογία πληροφοριών έχει κάνει την φροντίδα των ασθενών ασφαλέστερη, αξιόπιστη και πιο εύκολη από πριν. Οι νοσηλευτές και οι γιατροί καταγράφουν ψηφιακά το ιατρικό ιστορικό και ανατρέχουν στην εκάστοτε θεραπεία που χρειάζεται ο ασθενής. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια βάση δεδομένων στην οποία μπορεί και ο ίδιος ο ασθενής να έχει πρόσβαση αλλά και οι επιστήμονες μπορούν να μελετήσουν καλύτερα τους ασθενείς και να προχωρήσουν την έρευνα.

4. Ευκολότερη επικοινωνία και άμεση πρόσβαση σε ιατρικό προσωπικό

H τεχνολογία έχει επιτρέψει στους γιατρούς να είναι πλέον προσιτοί στους ασθενείς μέσω πολλών διαφορετικών τρόπων επικοινωνίας φιλικά προς το χρήστη όπως smartphone, e-mail και video κλήσεις καθώς και στην επικοινωνία με συναδέλφους από όλο τον κόσμο τους σε περίπτωση που θέλουν να τους συμβουλευτούν. Αυτή η πρακτική, γνωστή ως τηλεϊατρική, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη ενώ εξοικονομεί χρόνο για τους γιατρούς και τους ασθενείς σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές. Έτσι, χωρίς τη μετακίνηση των ασθενών οι γιατροί μπορούν να είναι ακόμα περισσότερο αποτελεσματικοί, να συμβουλεύονται εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο προκειμένου να καταλήξουν στη διάγνωση, τη θεραπεία και τις συνθήκες έρευνας χωρίς να χρειάζεται πρόσβαση σε νοσοκομείο.

 

Loading