Microsoft: Η δεύτερη μετά την Apple που φτάνει σε αξία τα $2 τρισ.

Η ανοδική πορεία της Microsoft συνεχίζεται, καθώς η αξία αγοράς της άγγιξε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η Microsoft είχε φτάσει το 2019 το όριο αγοράς ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάστηκαν μόλις δύο χρόνια για να διπλασιάσει την αξία της.

Το τελευταίο τρίμηνο, η εταιρεία σημείωσε ρεκόρ εσόδων 41,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με 19% ετήσια αύξηση. Τα κέρδη του για αυτό το τρίμηνο ήταν 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια - ένα άλμα 44% από το 2020. Μέχρι πρότινος, η Apple αποτελούσε τη μοναδική αμερικανική εταιρεία που είχε φτάσει όριο αγοράς άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το CNN, οι τιμές των μετοχών της Microsoft έχουν αυξηθεί 64% από τον Μάρτιο του 2020. Αυτή είναι μια ένδειξη για το πώς οι εταιρείες δείχνουν τα προϊόντα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Teams, Office, Windows και Azure, υπηρεσίες που έχουν βοηθήσει τον κόσμο να προσαρμοστεί στην τηλεργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι η θεαματική ανάπτυξη της εταιρείας συνέβη υπό την ηγεσία του Satya Nadella, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έγινε CEO της Microsoft. 

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading