Microsoft Mesh: Άκρως εντυπωσιακό το όραμα της εταιρείας για το mixed reality [Videos]

Η Microsoft συνεχίζει να επενδύει σε λύσεις επαυξημένης πραγματικότητας και προχωρά στην παρουσίαση της νέας υπηρεσίας Microsoft Mesh. Πρόκειται για μια πλατφόρμα πραγματοποίησης εικονικών συναντήσεων όπου οι συμμετέχοντες θα βλέπουν ο ένας τον άλλο σαν ολογράμματα στον ίδιο χώρο και θα μπορούν να αλληλεπιδρούν πλήρως μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας ακόμη και εικονικά αντικείμενα.

Για παράδειγμα, τα μέλη μιας εταιρείας θα μπορούν να βρεθούν γύρω από ένα εικονικό τραπέζι για να περιεργαστούν μια μακέτα, ένας ασθενής θα μπορεί να δεχθεί ακριβείς οδηγίες από τον γιατρό του, ένας δάσκαλος θα μπορεί να καθίσει δίπλα από τον μαθητή για να του μάθει να γράφει κλπ. Όλα αυτά σε ένα mixed reality περιβάλλον (εικονική πραγματικότητα + επαυξημένη πραγματικότητα) που βασίζεται στο cloud της εταιρείας (Microsoft Azure) και συνδυάζεται με το Microsoft HoloLens και άλλες υπηρεσίες της (π.χ. Microsoft Teams).

microsoft-mesh.jpg

Αντιλαμβάνεστε ότι το Microsoft Mesh δεν είναι μια υπηρεσία που θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις άμεσα, αλλά αποτυπώνει το όραμα της εταιρείας για το μέλλον και μάλιστα με συνδυασμό λύσεων που είναι ήδη διαθέσιμες (αν και με πολύ υψηλό κόστος). Η Microsoft ευελπιστεί πως αν προχωρήσει θα δημιουργηθεί ένα κατάστημα εφαρμογών με τη συμμετοχή και τρίτων κατασκευστών, και φυσικά θα υποστηρίζεται από πληθώρα συσκευών AR για να είναι βιώσιμο.

Για την ώρα, ας μείνουμε με τα videos…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading