Η Microsoft θα ξεκινήσει να χρεώνει για την χρησιμοποίηση του Bing API

bing

Η Microsoft ανακοίνωσε πριν λίγο ότι το API για το Bing Search δεν θα διατίθεται πλέον δωρεάν αλλά έναντι μηνιαίας συνδρομής. Συγκεκριμένα, οι developers θα μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα το API 2.0 για τους επόμενους μήνες αλλά αναγκαστικά μετά από αυτή την μεταβατική περίοδο το μοντέλο θα ξεκινά από τα 40 δολάρια το μήνα για μέχρι και 20,000 queries.

Οι συνδρομές θα προσφέρονται μέσω του Windows Azure Marketplace όπου οι developers μπορούν από σήμερα να δοκιμάσουν δωρεάν το νέο API. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με χρονοδιαγράμματα, τιμές κτλπ θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες βδομάδες.

Με την αλλαγή αυτή οι developers θα έχουν πρόσβαση σε νεότερα αποτελέσματα, βελτιωμένη σχετικότητα και περισσότερες ευκαιρίες να βγάλουν κέρδος από την χρήση του API. Οι developers που αναμένουν άνω τω 3 με 4 εκατομμύρια queries θα εντάσσονται σε μια ξεχωριστή κατηγορία. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Microsoft βρίσκεται εδώ.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Microsoft and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.