Η πρόσφατη κυκλοφορία του Nintendo 3DS φαίνεται ότι αναζωπύρωσε τις φήμες που θέλουν τη Nintendo να φέρνει την τεχνολογία 3D και στην επόμενης γενιάς παιχνιδοκονσόλα Wii. Πρόσφατα, μάλιστα, στην έκθεση GDC 2011 τονίστηκε ότι το πρώτο Wii μπορεί να αναπαράγει παιχνίδια 3D.

Ωστόσο, η Nintendo αρνείται πεισματικά (για ακόμα μία φορά) ότι θα δούμε σύντομα κάποια glasses-free 3D παιχνιδοκονσόλα. Συγκεκριμένα, ο Reggie Fils-Aime, Πρόεδρος της Nintendo of America, δήλωσε:

Η τεχνολογία glasses-free 3D είναι μεγάλη υπόθεση. Δεν έχουμε πει ποτέ δημόσια ότι θα είναι η επόμενη κίνηση μας, σε ό,τι αφορά τις παιχνιδοκονσόλες, αλλά από αυτά που έχουμε μάθει για την τεχνολογία 3D, μπορούμε να σας επιβεβαιώσουμε ότι δεν θα εφαρμοστεί. Για να γίνει βιώσιμη η τεχνολογία 3D με τα video games, θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι glasses-free

Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή φαντάζει δύσκολα να καταφέρει η Nintendo να προσαρμόσει το απίστευτα εύκολο και ευχάριστο gameplay του Wii σε τρισδιάστατα ολογράμματα, χωρίς να προκαλούνται ζαλάδες και προβλήματα όρασης, οπότε πιθανότατα το μόνο που περιμένουμε από το Wii 2 είναι η αναβάθμιση σε HD.

[πηγή Joystiq]
Advertisements