Η Nokia κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της Alcatel-Lucent έναντι €15.6 δισ. και πουλά το Here Maps

nokia_alcatel

Η Nokia ανακοίνωσε επίσημα ότι έχει καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της Alcatel-Lucent έναντι €15.6 δισ., όχι για να κάνει το comeback στην αγορά των φορητών συσκευών αλλά για να ανταγωνιστεί τα μεγάλα "ψάρια" (βλ. Huawei, Ericsson) στον τομέα του εξοπλισμού δικτύων.

Αν οριστικοποιηθεί η συμφωνία (αναμένεται στις αρχές του 2016), η νέα εταιρεία θα λειτουργεί υπό το brand της Nokia, αλλά το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) θα συνεχίσει να τελεί ως Bell Labs.

"Η εταιρεία που θα προκύψει από τη συνένωση θα ασχοληθεί εξολοκλήρου με τη θεμελίωση δικτύων που θα ενώσουν ανθρώπους και πράγματα οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Επάνω σε αυτά τα θεμέλια θα βασιστεί η επόμενης γενιάς τεχνολογική επανάσταση όπως το Internet of Things και η μετάβαση στο cloud. Με περισσότερους από 40.000 ερευνητές και τις κατάλληλες επενδύσεις, η νέα εταιρεία θα είναι σε θέση να πυροδοτήσει την ανάπτυξη των τεχνολογιών του μέλλοντος"

Ενδεικτικό της στροφής που επιχειρεί η Nokia αποτελεί το γεγονός ότι θέλει να απεμπλακεί και από το πολύ επιτυχημένο λογισμικό χαρτογράφησης Here Maps, με το πρακτορείο Bloomberg να αναφέρει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από το Uber και από γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

[Nokia]

Loading