Η Nvidia παρουσίασε στην MWC 2011 τον πρώτο quad-core επεξεργαστή για φορητές συσκευές, με την κωδική ονομασία Kal-El! Ουσιαστικά πρόκειται για τον Nvidia Tegra 3, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα αναπαραγωγής video σε ποιότητα 1440p (2560 x 1440) και μπορεί να υποστηρίξει οθόνη Retina Display 300dpi σε 10'' tablet, χάρι στους δύο extra πυρήνες και την 12-core μηχανή επεξεργασίας γραφικών!

Η συνολική απόδοση είναι κατά 2 φορές μεγαλύτερη και κατά 3 φορές ταχύτερη σε σχέση με τον dual-core επεξεργαστή Nvidia Tegra 2. Μάλιστα, η Nvidia ισχυρίζεται ότι η απόδοση του Kal-El είναι συγκρίσιμη με αυτή των επεξεργαστών που χρησιμοποιούνται στα notebooks και θα μπορούσε να υπερκεράσει σε ορισμένους τομείς έναν Intel Core 2 Duo T2700 2GHz.

Πέρα από τις νέες δυνατότητες, ο Nvidia Kal-El είναι πολύ πιο οικονομικός και καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια, σε σχέση με τους προκατόχους του. Χοντρικά, θα μπορούσε να παρέχει 12 ώρες αναπαραγωγής HD video σε ένα μεσαίο tablet.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον Αύγουστο, οπότε θα μπορούσαμε να αναμένουμε συσκευές που θα τον χρησιμοποιούν κατά το Φθινόπωρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nvidia έχει σχεδιάγραμμα για την κυκλοφορία των "Wayne" (2012), "Logan" (2013) και "Stark" (2014).

[πηγή AndroidCentral]
Advertisements