Όχι, δεν κλείνει το Gmail

Η Google αποφάσισε να διαβεβαιώσει τους χρήστες ότι δεν πρόκειται να καταργήσει το Gmail μετά από μια φάρσα που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο πριν από μερικές ώρες.

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο X (πρώην Twitter) ήρθε η διευκρίνηση ότι το Gmail δεν πρόκειται να πάει πουθενά, με σκοπό να καθησυχαστούν πολλοί χρήστες που την πάτησαν από το hoax.

Η ψεύτικη ανακοίνωση είχε γίνει από υπάλληλο της X και γνωστό τρολ των social media, τον Chris Bakke. Ο τελευταίος προσποιήθηκε ότι ήταν ο "αντιπρόεδρος του τμήματος προϊόντων της Google", ο οποίος υποτίθεται πως έλαβε εντολή από τον CEO της εταιρείας, Sundar Pichai, να κλείσει την πλατφόρμα Gemini AI, αλλά κατά λάθος έκλεισε το Gmail.

Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα προφανώς ψεύτικο μήνυμα, η ανάρτηση δεν εμπόδισε χιλιάδες χρήστες να την αναδημοσιεύσουν, με αποτέλεσμα το Gmail να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα trending topics στην πλατφόρμα. Η φάρσα έγινε λίγο πιο πιστευτή λόγω του γεγονότος ότι η Google απέσυρε πρόσφατα την HTML έκδοση του Gmail, στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να ενημερώσει και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της.

Κατασκευασμένη για πιο αργές συνδέσεις και παλαιότερους browsers, η έκδοση Gmail Basic HTML για desktop και mobile ήταν εξίσου δημοφιλής στους χρήστες που προτιμούσαν ή χρειάζονταν να χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις browser και λειτουργικά συστήματα ή σε εκείνους που απλώς δεν έχουν επαρκή ταχύτητα σύνδεσης για να δικαιολογήσουν τη χρήση της πιο απαιτητικής έκδοσης, καθώς και σε άτομα με προβλήματα όρασης, επειδή μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί πολύ πιο εύκολα από τα βοηθήματα ανάγνωσης οθόνης.

Οι χρήστες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην υπηρεσία θα ανακατευθύνονται πλέον αυτόματα στην τυπική έκδοση του Gmail, αλλά αυτό ενδεχομένως να απαιτεί ενημέρωση του browser ή ακόμη και της συσκευής του χρήστη.

Loading