OnePlus 11: Εντυπωσιακό concept με σύστημα υδρόψυξης εμπνευσμένο από τα PCs

Όπως το είχε προαναγγείλει, η OnePlus εκμεταλλεύτηκε την αφορμή του MWC 2023 για να παρουσιάσει μια concept έκδοση της τελευταίας ναυαρχίδας της, η οποία είναι μάλλον απίθανο να βγει στην μαζική παραγωγή στην παρούσα φάση, ωστόσο, θα μπορούσε να επηρεάσει τον σχεδιασμό μελλοντικών smartphones. Αυτό που κάνει το OnePlus 11 Active CryoFlux να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι ενσωματώνει ένα νέο σύστημα υδρόψυξης εμπνευσμένο από αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα gaming PCs.

Κάτω από το εντυπωσιακό πίσω μέρος της συσκευής έχει τοποθετηθεί κεραμική πιεζοηλεκτρική μικροβαλβίδα που καταλαμβάνει χώρο 0.2cm2 και είναι υπεύθυνη για την διοχέτευση υγρού ψύξης μέσω των αγωγών που διαπερνούν τον επεξεργαστή και άλλα εξαρτήματα. Οι γραμμές που διακρίνονται στο πίσω μέρος δεν είναι απλά διακοσμητικές, αλλά θεωρητικά θα δείχνουν στον χρήστη σε πραγματικό χρόνο την λειτουργία του συστήματος υδρόψυξης.

oneplus-11-active-cryoflux.jpg

Σύμφωνα με την OnePlus, το νέο σύστημα μειώνει την θερμοκρασία κατά 2.1°C περισσότερο από το σημερινό, με αποτέλεσμα η συσκευή να λειτουργεί καλύτερα, να φορτίζει ταχύτερα και ο gamer να απολαμβάνει σταθερά υψηλά frame rates στο gaming. Εκτός από το σύστημα ψύξης, το concept της OnePlus περιλαμβάνει και μια ειδική επικάλυψη από κράμα μετάλλου για ακόμα καλύτερο κράτημα.

Μένει να δούμε αν θα υλοποιήσει η OnePlus ή κάποιος άλλος κατασκευαστής κάτι τέτοιο σε εμπορικά διαθέσιμο smartphone.

Loading