Smart Vegetable Garden: O πρώτος ...cloud κήπος από την Panasonic

Αν πάντα ονειρευόσασταν ένα σπίτι με κήπο, αλλά αντ' αυτού μένετε σε ένα διαμέρισμά χωρίς κήπο όπου στον ελεύθερο χρόνο σας παίζετε Farmville, ετοιμαστείτε να δείτε την τελευταία δημιουργία της Panasonic...

Ο λόγος για το Smart Vegetable Garden, έναν έξυπνο κήπο διαστάσεων 100x50x30cm, όπου μπορείτε να φυτέψετε τα φρούτα και τα λαχανικά της αρεσκείας σας μέσα ή και έξω από το σπίτι σας. Μάλιστα, η Panasonic υπόσχεται ότι μέσα σε μόλις 40 ημέρες τα σπαρτά σας θα έχουν μεγαλώσει αρκετά και θα είναι έτοιμα για συγκομιδή (δηλαδή 30% γρηγορότερα από τις παραδοσιακές μεθόδους).

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του όμως είναι ότι ενσωματώνει ένα σύστημα cloud διαχείρισης, με το οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε αυτομάτως τα επίπεδα του νερού ή των θρεπτικών συστατικών, τη θερμοκρασία και άλλες παραμέτρους.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι για να κάνετε απόσβεση με τα δικής σας παραγωγής λαχανικά, μάλλον θα χρειαστείτε πάρα πολλά χρόνια ή και αιώνες, αφού ο έξυπνος κήπος εκτιμάται ότι θα στοιχίζει περίπου $7.800 (ή με leasing $180 το μήνα).

[πηγή techcrunch]
Loading