Pilot Era: Η πρώτη 8K 360º VR camera στο Indiegogo από τις 7 Μαΐου

Η Pi-softtech ανακοίνωσε ότι η Pilot Era, μια πρωτοποριακή 8K 360º VR κάμερα, θα είναι διαθέσιμη μέσα από την πλατφόρμα χρηματοδότησης Indiegogo από τις 7 Μαΐου σε τιμή $1999. Θεωρείται η πρώτη στον κόσμο πραγματικά all-in-one 360º VR κάμερα και έρχεαι με διάφορες καινοτομίες που υπόσχονται ότι θα φέρουν τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας πιο κοντά στο ευρύ κοινό.

Όπως δήλωσε ο Adler Shen, CEO και συνιδρυτής της Pi-softtech,

Ορθότερα πρόκειται για μια 360° συσκευή, παρά μια 360° κάμερα. Δεν χρειάζεται να έχεις υπολογιστή, έχουμε κατασκευάσει την πρώτη στον κόσμο συσκευή για live streaming σε 360° με υποστήριξη Street View που δεν απαιτεί εκπαίδευση για τον χειριστή, ούτε έξτρα εξοπλισμό. Από τότε που ιδρύσαμε την εταιρεία μας πριν από 7 χρόνια και δημιουργήσαμε τον εγκέφαλο πολλών άλλων καμερών 360°, αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να κατασκευάσυμε το δικό μας τελικό προϊόν έχοντας πλήρη γνώση για αυτά που λείπουν από τα άλλα προϊόντα της αγοράς

Υλοποιεί τις υποσχέσεις της Εικονικής Πραγματικότητας

Η βιομηχανία της Εικονικής Πραγματικότητας έχει δώσει πολλές υποσχέσεις όλα αυτά τα χρόνια, αλλά οι κάμερες που κυκλοφόρησαν έχουν μείνει πίσω στο θέμα της λειτουργικότητας και της ευκολίας χρήσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην διαδοθεί το VR στο ευρύ κοινό όπως θα περιμέναμε. Η Pilot Era έρχεται να δώσει τη λύση το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό της δημιουργίας περιεχομένου.

Λύνει τα μεγαλύτερα προβλήματα στη δημιουργία περιεχομένου 360°

Μέχρι σήμερα, καμία κάμερα 360° στην αγορά δεν έχει καταφέρει να προσφέρει τη λειτουργία live streaming χωρίς να απαιτεί από τον χρήστη βαθιά τεχνική γνώση και πολύπλοκες ρυθμίσεις. Επιπλέον, καμία κάμερα δεν έχει τη δυνατότητα λήψης και δημοσίευσης υλικού για το Google StreetView ή δυνατότητα λήψης 8K video και επεξεργασία χωρίς υπολογιστή.

Οι υπάρχουσες επαγγελματικές κάμερες 360° VR είναι μεγάλες, ογκώδεις, δύσχρηστες και απαιτούν σύνδεση - σύζευξη με κάποιο smartphone ή υπολογιστή για βασική λειτουργία. Επιπλέον, αυτές οι κάμερες απαιτούν υπολογιστή υψηλής απόδοσης για να δημιουργήσουν πανοραμικά videos σε ανάλυση 8K, κάτι αρκετά περίπλοκο και χρονοβόρο. Η Pilot Era λύνει όλα αυτά τα προβλήματα.

Η Pilot Era είναι σαν ένα smartphone με 4 κάμερες, οθόνη αφής και λειτουργικό σύστημα Android που επιτρέπει πλήρη έλεγχο της κάμερας σε πραγματικό χρόνο για τη ρύθμιση, παρακολούθηση, live streaming, συρραφή και δημοσίευση περιεχομένου. Το Pilot OS επιδέχεται αναβαθμίσεις OTA και χάριν στην υποδοχή USB Type-C, η Pilot Era μπορεί να συνδεθεί με πολλά περιφερειακά. Σε αντίθεση με τις άλλες 360° κάμερες δεν απαιτείται σύζευξη με smartphone ή υπολογιστή για τη βασική λειτουργία της.

Livestreaming και VR

Αναρωτηθήκατε γιατί δεν υπάρχει livestreaming σε 360° στα Facebook και YouTube; Επειδή είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο. Όσοι προσπάθησαν, συνήθως τα παρατούσαν μετά από λίγο. Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, διότι απαιτείται αρκετός βοηθητικός εξοπλισμός εκτός από την κάμερα.

Η Pilot Era αλλάζει το παιχνίδι, διότι επιτρέπει το livestreaming περιεχομένου 360° σε ανάλυση 4K μέσω WiFi, Ethernet ή ακόμη και από το δίκτυο τηλεπικοινωνιών χάριν στην υποδοχή για κάρτα SIM στη βάση της κάμερας. Χάριν σε αυτή τη λειτουργία είναι εφικτό να ξεκινήσεις άμεσα live streaming σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας για συναυλίες, πανηγύρια, συνέδρια, εκθέσεις κλπ.

Ακόμη, θα μπορούσε να γίνει πολύ χρήσιμο εργαλείο για δημοσιογράφους και εικονολήπτες που βρίσκονται μεν σε έναν χώρο, αλλά δεν γνωρίζουν από που μπορεί να προκύψει η είδηση. Γι' αυτό πραγματοποιείς μια γενική λήψη 360° και έπειτα βρίσκεις απευθείας από την Pilot Era το υλικό που θες να μοιραστείς.

Μια άλλη εφαρμογή της Pilot Era θα μπορούσε να γίνει σε εργοτάξια ή σε αποστολές διάσωσης, ειδικά σε τοποθεσίες όπου δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος εξειδικευμένος τεχνικός για να δώσει εικόνα 360° σε πραγματικό χρόνο.

Τέλος, η Pilot Era είναι η μοναδική κάμερα στον κόσμο που μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη, να συρράψει το υλικό και να το δημοσιεύσει απευθείας στην υπηρεσία Google StreetView χωρίς να περάσει πρώτα από υπολογιστή. Υποστηρίζει αυτόματα τη δημιουργία μπλε γραμμών επάνω στον χάρτη και ανεβάζει τη λήψη στην υπηρεσία με ένα κλικ.

Η Pilot Era θα είναι διαθέσιμη μέσα από την πλατφόρμα χρηματοδότησης Indiegogo από τις 7 Μαΐου σε τιμή $1999, η οποία είναι μειωμένη κατά $600 σε σύγκριση με τα $2599 της κανονικής τιμής. Υπάρχουν και τα super early birds για έκπτωση έως $800, ενώ όσοι προπαραγγείλουν από το Indiegogo θα λάβουν το προϊόν έναν μήνα αργότερα.

Μάθετε περισσότερα από εδώ.

Pilot Era

 • Αισθητήρες 4x 12MP 1/2.3'' Sony CMOS
 • Φακόι 4x f/2.28 aspherical fisheye
 • Οθόνη αφής 3.1'' LCD (800 x 480)
 • Λειτουργικό σύστημα Android-based Pilot OS
 • Μνήμες 4GB RAM + 512GB ROM UFS
 • Λήψη video
  • Real-time: 8Κ@7fps, 6K@15fps, 4K@30fps, 2K@30fps (h.265/MP4)
  • In-camera stitching: 8K@24fps, 6K@30fps, 4K@30fps (h.265/MP4)
 • Λήψη φωτογραφιών: 8192x4096, 6144x3072, 4096x2048 (JPEG)
 • Λήψη ήχου: Stereo audio
 • Live streaming: YouTube, Facebook, Custom server 4K@30fps, 2K30fps (RTMP)
 • Ρυθμίσεις HDR / ISO / EV / WB / Stitch Focus
 • Γυροσκόπιο 9 διευθύνσεων
 • WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.1, GPS, 4G (SIM)
 • 1000M RJ45 (Ethernet), USB Type-C
 • Συνοδευτική εφαρμογή Pilot Go (iOS, Android)
 • Μπαταρία 7200mAh (αποσπώμενη, 3.5 ώρες εγγραφή)
 • Διαστάσεις 160 x 60 x 60cm
 • Βάρος 690gr
Loading